– Att man kan få plats med så många saker på 60 kvadratmeter, säger Jerry när vi går runt i hans butik som har namnet Stugan vid vägen.
Det är saker överallt, snyggt uppställda, inget damm, här är det ordning och reda i denna prylexplosion.

”Som att komma in i en saga har någon sagt”, ja nog flyger tankarna iväg när man ser gamla burkar, tidningar och leksaker.
Här finns det mesta. Och lite till. Eller som skylten in till ett av rummen läser, ”More is more”.

Stugan vid vägen ligger precis som det låter vid vägen, väg 800. 55 minuter från Stockholm mot Nyköping

Jerry har tidigare jobbat på Filippa K och på inredningsbutiken House, men drömmen om något annat var ständigt närvarande. Han flyttade med sin make Claes till Nyköpingstrakten. De pendlade och en dag dök Stugan vid vägen upp. Det är idag elva år sedan han köpte huset. Här hade ingen bott sen 60-talet.

Två år senare öppnade han sin butik.
– Sakerna köper jag från dödsbon, jag känner några som jobbar med det och de låter mig välja saker jag tycker passar här. Jag letar efter det lite mer ruffiga, trasiga och tilltufsade. Jag bryr mig inte om kristallkronor och dyra tavlor och mattor, de kan skickas till Bukowskis. Jag vet precis vad jag vill ha till butiken.
För sex år sedan öppnade Jerry även en trädgårdsavdelning.
– Den går hur bra som helst, säger han. Och på vintrarna har jag belysningar, granar och även en julkrubba.

Jerry är både händig och påhittig. Han bygger soffor av lastpallar, gamla grenar blir takdekorationer och
gör lampskärmar av lock och burkar.
Ju rostigare desto bättre.
– Det finns inget vackrare än en fin dahlia i en rostig hink. Kontrasterna tar fram det fina i varandra.

Öppettiderna är torsdag till söndag 11-16. Oavsett röda dagar. Och då han inte har några anställda är han alltid på plats.
– En del tycker att jag ska öppna ett kafé också, men det hinner jag inte.
Kaféer och handelsträdgårdar finns det i närheten, som Cafe Östergården och Nora Trädgård, där har man regnbågsflaggan hissad. Närmsta granne är Onsberga gård som säljer ekologiskt kött och där kan man köpa kaffe och glass. Loppisar hittar man längs vägen.

Stugan vid vägen är med andra ord ett perfekt utflyktsmål i sommar för den som är lite prylgalen – och kaffesugen – för det finns ju en bit bort.

Instagram: @stuganvidvägen