Film

[rating value=”4″]

John Waters är tillbaks med en ny attack på Familjen. Den här gången är det dock den Hollywood-myten som står i fokus för terroristen Cecil B. Demented (Stephen Dorf).
En samling sköna pervon av alla de slag kidnappar Hollywood-stjärnan Honey Whitlock (Melanie Griffith) och tvingar henne att spela huvudrollen i deras ”Raving Beauty”: ”Real life. Real people with real terror” förklarar Cecil.
Med slagordet ”In the name of underground cinema” och ”Demented forever” inspirerade av Pasolini, Fassbinder, Kenneth Anger, Warhol och Spike Lee filmar de sina terrorattacker mot biosalonger, på producentmöten och slutligen på en Drive-in bio.
Mot sig har de etablissemanget, de skenheliga hemmafruarna och deras präktiga män. Med sig har de älskarna av vålds- och porrfilm.
Som vanligt när det gäller Waters utspelas allt i hålan Baltimore och visst finns hans kabinett av karaktärer med: onanisten Fidget vars mamma spelas av gamla terroristen Patricia Hearst, sexiga hårfrisören Rodney som plågas av att han inte är bög, satanisten Raven med ”Kenneth Anger tatuerat på armen, knarkaren Lyle, våldsdyrkaren Lewis, transpersonen och producenten Dinah den överkåta sexarbetaren Cherish som bara vill knulla med Cecil, rap-såmgerskan Chardonnay, fikusen och chauffören Petie och så deras galne ledare. Även om det är meningslöst att säga så saknas i alla fall Divine och hennes sköna väninnor.
”Cecil B Demented” är en skön, underhållande och anarkistisk uppgörelse med ”mainstream”, Hollywood och allsköns skenhelighet. Den är så knäpp att den knappast provocerar någon, vilket förhoppningsvis inte är Waters syfte – i så fall hade han skjutit över målet. Han vill roa och fisa lite lätt i kyrkan, knappast mer. Och det lyckas han med rejält.
Filmen går upp på biograferna idag.

http://www.dementedforever.com/

Publicerad: 2001-03-09 02:00:00