Läder

SLM Stockholm är en av Europas största läderklubbar. Igår kväll höll föreningen årsmöte i lokalerna på Wollmar Yxkullsgatan.
Till ny ordförande efter Janne Hansson valdes Hans Kristian Folkvord. Janne Hansson stannar kvar i styrelsen som vice ordförande.
Mötet var ovanligt glest besökt. En orsak kan vara att tidigare års heta diskussioner om nya styrelser uteblev i år.
Vid mötet diskuterades bland annat ett förslag från den avgående styrelsen om att avskaffa de fyra ECMC-kvällar som arrangerats under 2000. De glest besökta kvällarna har enbart varit öppna för innehavare av ECMC-medlemskort. Efter en diskussion drog styrelsen tillbaks sitt förslag. ECMC-kvällar kommer fortsättningsvis arrangeras. Däremot framfördes önskemål till nya styrelsen om att dessa skall fungerar som värvningskvällar och inte exkludera de som följer dresscoden men ännu inte blivit medlemmar i ECMC.

SLM-Stockholm har ett unikt system med två sorters medlemskap. Först blir man medlem i SLM-Stockholm. Därefter kan man ansöka om att få ett ECMC-medlemskort.
ECMC är den europeiska samarbetsorganisationen för läderbögklubbar. Efter att SLM Stockholm i början av 90-talet fullkomligt exploderade i medlemsantal, ifrågasattes hur många av de då nära 1500 medlemmarna som verkligen var läder- och fetischbögar. Eftersom ECMC-kortet gäller på alla anslutna läderklubbar i Europa, önskade organisationen att Stockholm skärpte kraven för att få ECMC-kortet.

Vid årsmötet diskuterades hur SLM-Stockholm skall öka kunskapen och medvetenheten om ECMC och därmed SLMs grundidé som en läder- och fetischklubb. En önskan om att verka för att slå samman de två medlemskapen i takt med att dresscoden skärps framfördes också.
En diskussionsgrupp presenterade sina idéer för hur klubben skall utvecklas och stärka sin identitet som just läderklubb. Gruppen skall fortsätta arbetet även fortsättningsvis.

Föreningens ekonomi har varit skakig under 2000 och en hårdare styrning av verksamheten krävdes av revisorerna. Klubben hade under 2000 nära 1000 medlemmar, vilket är en rejäl uppgång jämfört med tidigare period. Klubben hade drygt 17 000 besök under förra året och ca 1500 gäster från 41 olika länder besökte lokalerna.

http://www.slm.a.se

Publicerad: 2001-02-22 11:38:52