Spaöppning

Det känns närmast overkligt att gå in från bruset på Drottninggatan där Maria sitter och sjunger sin kristna sånger, hemslösa kränger ”Situation Stockholm”, förortsmammorna kommer dragandes med barnvagnar i rusket och jag glider, helt opåverkad från omgivningen, ner i ett ångbad, fyra våningar ovanför verkligheten. Vem sade att klassklyftorna ökar i Sverige?

Gå in på Åhléns City grå och glåmig, tag rulltrapporna till plan 4 och träd in i en helt ny värld. Där finner du alltså Dag Spa med sin 1500 kvadratmeter som erbjuder allt vad ansikts och kroppsbehandlingar, aromabastu, kurbad, massor med olika massager….Träningspass med yoga, qigong, meditation, MindZone och annat myspysigt som passar oss som inte orkar hoppa runt till discomusik och hantlar, såvida det inte är i en mörk nattklubbslokal och hantlarna är utbytta mot handväskan.

Här är det lugnet som råder och det finns ett 20 tal behandlingsrum, och en enorm lobby med soft hissmusik. Alla möbler och färgsammansättningar är väl uttänkta för att du skall känna dig harmonisk och nyttig när du lunkar runt i vit morgonrock och små piffiga tofflor.



Överallt finns det fruktskålar, fräscha jouicer, alldeles för nyttiga teer och det mest imponerade är att de laddat upp med smink i omklädningsrummet!




Peter Hägelstam,ena halvan från Björn Axén guidade runt mig i deras första filial som ligger vägg i vägg med Day Spa. Salongen är megatrendigt inredd av arkitekten Christian Irjala, det är elegant och enkelt, ljust och harmoniskt. Där erbjuds du traditionell lyxig hud och- hårvård och även manikyr av de främsta i sitt genre.

Chefen för Åhléns nya spa är Mandusstammisen, Pontuz Bjelfman som nu har förverkligat en dröm, där alla män och kvinnor är välkomna.
– Vi hoppas att närmare hälften av våra gäster är män, för dem har vi även fyra olika specialbehandlingar.



Dessa behandlingar speciellt för killar är:

AROMAN
Ansiktsbehandling en stunds härlig avkoppling med rengöring, peeling, digitopressur, phytodränage, mask.
Tar ca 25 minuter och kostar 350:-

RECEPT FÖR SPORTIGA KILLAR
Effektiv och uppfräschande ansiktsbehandling med råd och tips om hur hudirrationer undiks i samband med rakning. Rengöring, peeling, ånga, akupressur, kylande mask.
Tar ca 50 underbara minuter och kostar 595:-

MÄN I KA

IÄREN

Avslappnande och lyxigt för upptagna män i karriären. Ansiktsbehandling anpassad för stressad, känslig och irriterad hud. Ryggmassage, rengöring, peeling, massage och mask.
Ligg och njut i 50 minuter och betala 595:- för att bli en ny härlig karl!

SVAL AVKOPPLING FÖR MÄN

En ansiktsbehandling baserad på marina extrakt och välextrakt speciellt anpassade för känslig och bakrus-röd-flammig hy. En kylande mintmask som dämpar ”det röda” som du dragit på dig på tex Regnbågsrummet…för att göra hyn jämnare och lugnare. Du blir även av med stressrynkorna.
Rengöring, peeling, ånga, porrengöring, akupressur med serum, mask.
För 50 minuters njutning betalar du 595:-
———————————————
Öppettider:
Mån- fre 06,30- 21,00
Lör 10,00- 19,00
För tidsbokning, ring på tele: 08- 676 64 50.

http://www.ahlens.com

Publicerad: 2001-02-02 12:00:43