QX 20 i topp lista

Sex bögar, ett bord och ett gäng drinkar. Tårar, skratt och tandagnisslan. Det brukar sannerligen bli dramatiskt när QX jury väljer Sveriges 20 sexigaste killar.
Det räcker inte att övertyga de andra jurymedlemmarna om att man har rätt – man måste också övertyga dem om att de har fel. Därför haglade argument som “Han borde ha dödats redan på BB”, “Honom har jag hånglat med” och “Det där ser aj ut”…
Här presenterar vi stolt killarna vi helst vill sätta tänderna i – just nu.

1 (6). Carl Philip Bernadotte, prins
Europas snyggaste prins har under året som gått spenderat det mesta av sin tid i uniform. Resten av tiden tycks han ha ägnat åt kungliga uppdrag och sol och bad på franska Rivieran. Och på Nobelmiddagen framgick det med all önskvärd tydlighet att allas vår drömprins blivit en riktig man. Välvårdad, välfriserad, väluppfostrad och vältränad. Och av kungligt blod. Carl Philip väcker stolthet, förtvivlan, förhoppning och beundran, och den allra bästa sortens patriotism. Vi önskar honom all lycka och framgång.
Mesta sexfaktor: Vem har inte drömt om att lyckas fånga prinsen och halva kungariket?

2 (ny). Thomas Bodström, Justitieminister
Listans högsta nykomling är något så osexigt som en politiker. Det vill säga, osexigt fram tills nu. Tack Gud att Laila Freivalds ställde till med lägenhets-skandalen, annars vet man inte hur länge vi fått leva utan advokaten Thomas Bodström. Den här blondinen ser ut att ha fötts i en välskräddad kostym, och trots att han är obotligt straight står han på vår sida i homofrågor. Det hade varit sexigt i sej, men nu råkar han också vara häpnadsväckande snygg och fräsch. Och rik. Vi förlåter honom till och med den mesiga frisyren. Det är inte dåligt.
Mesta sexfaktor: Makt är alltid sexigt, men det här slår alla rekord.

3 (åter) Fredrik Ljungberg, fotbollsspelare
Sveriges svar på David Beckham, och då menar vi inte bara framgångarna på fotbollsplanen. Vi skulle med glädje stå och handtvätta hans svettiga träningskläder varje dag om vi bara fick lite hångel som tack för besväret.
Mesta sexfaktor: Tänk så avundsjuka våra vänner skulle bli.

4 (3). Alexander Skarsgård, skådespelare
Kommentar är väl nästan överflödig här? Att inte ha Alexander på en topplacering vore tjänstefel. Under året fick han äntligen visa vad han går för i hyllade filmen Vingar av glas. Att han också var med i Järngänget och Dykaren spelar liksom ingen roll i sammanhanget. Alexander är charm personifierad, förpackad i en löjligt vältränad kropp och förseglad med en rejäl portion star quality. Och han sjunker ju knappast i våra ögon när han i intervjuer berättar att han drömmer sexdrömmar om sina kompisar, och att han bott inneboende hos bögar i New York.
Mesta sexfaktor: Lysande framtidsutsikter, kysstäcka läppar.

5 (13). Emil Forselius, skådespelare
Alexander Skarsgårds Järngänget-kollega gör ett jätteskutt uppåt på listan. Men så var han ju en av filmens största behållningar också. Emil spelade den snälle killen man tyckte synd om, men som skulle visa sej bära på en och annan hemlighet. Och även om filmen i ärlighetens namn var ganska kass fick Emil biobiljetten att kännas värd varenda krona. Men Emil briljerar också i Dramaten-roller i pjäserna Skattkammarön och Pälsänglar.
Mesta sexfaktor: Att han ser ut att smaka som en regndroppe.

6 (ny). Jonas Hedqvist, Mr gay sweden
Den regerande Mr Gay Sweden är precis en sådan representant vi vill ha. Snygg, charmig, smart, snäll, begåvad och rolig. Lite ”vanlig” och ”lagom” i ordens bästa bemärkelser: Jonas är egentligen som de flesta bögar, bara lite mer och bättre. Utan att bli så perfekt att det skrämmer. Och det, våra damer och herrar, är väl perfekt om något?
Mesta sexfaktor: Det här är killen som våra mammor skulle avguda.

7 (2). Daniel Collert, Prinsess-pojkvän
Rasar ner fem platser, men det betyder egentligen inte att han är mindre sexig. Bara att han var mer spännande när vi inte riktigt visste vem han var. För tillfället har vi fått en massmedial Collert-överdos. Men Collert har alla ingredienser som krävs för en grundmurad ställning i bögdrömmar: Klassisk skönhet. Ekonomiskt oberoende. En fäbless för smokingklädd glamour och jet set-liv. Ett mytomspunnet, mystiskt förflutet. Och en lägenhet i självaste New York.
Mesta sexfaktor: En farlig utstrålning som antyder att han är listans bästa one night stand.

8 (ny). Christoffer Jensen, deltagare i Big Brother
Odräglige Christoffer åkte ut ur Big Brother-huset, bara för att få komma tillbaka som en ny och förbättrad människa någon vecka senare. Och vilken förbättring sedan! Bara en sån sak som att han lyckades charma oss serien ut, trots att hans förströdda smaskande på en snorkråka kablades ut över hela landet. Han kanske inte hade Johans überperfekta kropp, eller Pers överambitiösa smartness. Men han hade ett par ögon som kunde bränna hål på teveskärmen. Och visst är det något särskilt med killar som är lyckas vara snygga i bakåtvänd keps? Dessutom kittlade det lite extra när det framgick i gängets ständigt återkommande ”jag har aldrig-lek” att han inte alltid varit så säker på sin sexualitet. Och det ändlösa slaskandet med Paula visade tydligt att han är ett förträffligt – och uthålligt – hångel. Hade vi inte älskat Paula hade vi verkligen hatat henne.
Mesta sexfaktor: När man sett en morgonrufsig Christoffer varje dag i ett par månader kändes det till slut som om man fått en ny pojkvän. Och vilket kap han var!

9 (ny). Jocke Åhlund, Punk rocker
Jocke – tja, bara namnet antyder ju vilken sorts sexighet det handlar om här. Jocke påminner om den populäraste killen i klassen, han som snömulade tjejerna på rasten, han som skolkade när han kände för det, han som sprejade billig deo på mesarna i omklädningsrummet efter gympan och snärtade sina kompisar med blöta handdukar, han som alltid hördes och syntes mest, han som blev vald först när klassen skulle delas upp i två lag. Grabben hela dan, liksom. Han som vi var hemligt förälskade i.
Mesta sexfaktor: Skulle bergis slåss för att försvara vår heder.

10 (ny). Stefan Lövgren, handbollsspelare
Stefan har inte bara förra årets OS-framgångar på meritlistan, utan har också varit med och kämpat fram ett VM-guld, tre EM-guld, ett tidigare OS-silver, ett VM-silver och ett VM-brons. Dessutom utsåg prestigefyllda World Handball Magazine honom till världens tredje bästa spelare. På det hela taget är han ett levande bevis för att handboll är den mest underskattade sporten… ur ren fluktar-synpunkt, vill säga.
Mesta sexfaktor: Alla sånger om tall dark handsome strangers skulle mycket väl kunna handla om Stefan. Han är nämligen urtypen för rasen.

11 (åter). Martin Stenmarck, artist
1998 blev musikalmannen Martin Stenmarck utsedd till Sveriges sexigaste kille av QX jury. Det är något som ofta kommer på tal i intervjuer sedan dess, och Martin tar varje tillfälle i akt att berätta hur mycket han uppskattar sina gayfans. Vi uppskattar det trevliga, bildsköna, talangfulla, snälla och karismatiska. Och vältränade. I år fick vi se hela härligheten i de uppskattade Forever Plaid-föreställningana.
Mesta sexfaktor: Sunda åsikter i en ytterst sund kropp.

12 (ny). Thomas Hanzon, skådespelare
Det blev en hård strid i den inofficiella sexighetskategorin “pappapumor på film”. Kampen stod mellan Thomas Hanzon – klumpig men godhjärtad pappa i Livet är en schlager, Michael Nyqvist – klumpig men godhjärtad pappa i Tillsammans och Jacob Ericksson – frustrerad men godhjärtad pappa i Det blir aldrig som man tänkt sig. Herr Hanzon vann mycket på sin rollfigur, som trots en bufflig inledning stöttade sin schlagertokiga fru och mekade bilar tillsammans med hennes transande bror. Man gillade honom – särskilt när han i sin ensamhet kalsongdansade till rock på högsta volym.
Mesta sexfaktor: Aldrig har väl sunkig sambotristess sett så lockande ut?

13 (ny). Magnus Norman, tennisspelare
Skål, Magnus! Du har inte bara etablerat dej i världstoppen – du slog ut kollegan Thomas Enqvist från förra årets QX-lista och vann fler matcher och mer miljoner än någon annan svensk spelare under året som gick.
Mesta sexfaktor: Vita shorts och en utlevelsefull spelstil.

14 (åter) Mikael Ljungberg, brottare
Den store mannen med de stora mjuka öronen vann guld i OS. Och det i en sport som kräver mer kroppskontakt och muskler än en genomsnittlig Falcon-video. Utanför mattan verkar han lika snäll som en nallebjörn, och när han ställer upp i lekprogram har han förmåga att le på ett lite generat sätt som får oss att gå i spinn.
Mesta sexfaktor: Detta är vad Mikael Ljungberg ägnar sej åt på jobbet: Kast, dubbla bengrepp och lyft. Nacksving, höftsving. krysstag och parterr. Backhammer, lårbenslyft och upprullning.

15 (ny). Jonas Karlsson, skådespelare
Begåvning är alltid sexigt, och Jonas Karlsson är hur begåvad som helst. Vem skulle inte vilja leva i en evighetslång romantisk komedi med Jonas som motspelare? Gärna med roadmovie-inslag. Och många dusch-scener.
Mesta sexfaktor: Med Jonas vill man egentligen mest bara kramas, men en skön kram kan bräcka den skönaste sexakt.

16 (ny). Mattias Skyman, deltagare i villa medusa
Mattias vann knappast några popularitetstävlingar bland de övriga deltagarna i Rimini, men bögtittarna tog honom genast till sina bultande små hjärtan. En fullständigt fördomsfri (och fettfri) lagerarbetare som genast blev bästis med bögdeltagaren Angel. Hade Mattias bara varit några centimeter längre hade han definitivt nått högre upp på listan.
Mesta sexfaktor: Det är bara riktiga män som vågar gråta i teve.

17 (18). Thomas Hedengran, skådespelare
Här har vi en riktig karl. Som säkerligen inte dricker parasolldrinkar. Som knappast velar när han ska fatta svåra beslut. Och som bergis aldrig dansat discodans. Men som kan byta proppar i kolmörker, laga god mat, bära oss till sängen och slå näven i bordet.
Mesta sexfaktor: Att han ser ut att vara typen som luktar gott utan att någonsin använda parfym.

18 (ny). Tomas Rusiak, hip hopper
Rusiak rappade sej in i folkhemmet – och vi gillade hans videos, med skinnbrallor, solbrillor och tajta skjortor. Visserligen hade han en blondin i släptåg, men om man kisade kunde man låssas att det var en druga som fick följa med på Rusiaks äventyr.
Mesta sexfaktor: Om det finns nån på den här listan som ser ut att gilla bakfyllepizzor lika mycket som vi så är det Rusiak. Och det kan vara hur sexigt som helst.

19 (ny). Anders Lundin, programledare
Vem skulle väl rösta ut Anders ur sovrummet? Listans snällaste ögon, skönaste röst och mest välsvarvade ben! Och när han ler blir liksom hela ansiktet en enda stor skrattgrop.
Mesta sexfaktor: Khaki!

20 (ny). Ola Salo, superstar
Uttalanden som ” När rock är som allra bäst är den en form av total sexualitet (…) Det är en känsla av att man vill knulla allt i hela världen, och låta sej knullas av allt i hela världen” (QX nov 00) väcker nyfikenheten hos juryn. Så även en skönt pretentiös inställning till livet, en karisma på scenen som inte liknar något annat just nu och en pojkaktig charm iförd lila läder.
Mesta sexfaktor: Nyfikenheten, upptäckarglädjen och den lekfulla experimentlustan.

I juryn:
Jean Pierre Barda, Rickard Engfors, Calle Norlén, Mats Strandberg, Martin Åqvist och Anders Öhrman

Publicerad: 2001-01-23 00:09:43