Lena Ph har varit otroligt populär hos både bögar och flator ända sedan hon plockade fram symaskinen första gången och sjöng ”Kärleken är evig” i Melodifestivalen 1986! Framträdandet blir Lena Ph’s första riktigt stora inför en renodlad gaypublik. I en undersökning som vi gjorde på Gaygala-sidan här på qx.se nyligen fick läsarna rösta på vilken artist de helst vill se på gaygalan. Lena Philipsson och Eva Dahlgren vann överlägset över stora namn som Carola och Peter Jöback mfl. Eva Dahlgren kommer i år att dela ut tidningen QX Hederspris, som hon själv erhöll förra året, samt sitta i publiken då Lena Ph fått äran att vara huvudartist på QX Gaygala 2001. Vilka låtar som Lena ska framföra är hemligt. I nästa nummer av QX, som kommer ut den 25 januari, kan du läsa en större intervju med Lena Philipsson.

Årets upplaga av QX Gaygala som hålls på Tyrol på Gröna Lund i Stockholm, söndagen den 28 januari är utsåld. Det kommer att finnas möjlighet att komma in på Tyrol efter Galan då vi har eftersläpp. Vi släpper in nya gäster när andra går hem. Värd för Gaygalan är en av Sveriges roligaste kvinnor och hela gaysveriges nya darling, Sissela Kyle.

Övriga artister som uppträder under galan är; The Ark, Hanna, Barbados-Magnus, Charlotte Nilsson, Regina Lund och R.E.A-gängets Sissela Kyle och Anders Lundin. Lena Ph och övriga artister kompas av det 14 man starka storbandet Ambassadeur som senast spelade upp till dans i Gyllene Salen under Nobelfesten 2000.
Några av prisutdelarna på Gaygalan är Christer Lindarw, Eva Dahlgren, Sahara Hotnights, Jocke Åhlund, Friends och Charlotte Nilsson.

Alla bögar, flator och nyfikna heterosar som inte har möjlighet att ta sig till Tyrol eller som inte får tag på nån av de åtråvärda biljetterna kommer ändå att kunna se gaygalan live. Nytt för i år är nämligen att tidningen QX i samarbete med World Online sänder hela gaygalan live på internet (www.qx.se och www.worldonline.se).

Glöm inte att påverka Gaygalan genom att ge oss din röst. Du röstar här på gaygalasajten senast den 20 januari.

Publicerad: 2001-01-09 17:00:00