Serier

[rating value=”4″]

Midnighter är serietidningsförlaget Wildstorms egen version av Batman. Han och Apollo är ett vackert bögpar. Magasinet The Authority, där de två hjältarna finns med har blivit en modern klassiker. Tidningen är full av spydiga kommentarer och ultravåld från första till sista sidan, alla fulla med maffiga stridsscener. Det andra samlingsalbumet om The Authority heter Under New Management. Det handlar bland annat om hur gud försöker ta över världen och göra den bekväm och skön men bara enligt hans önskemål. Kan jorden klara av en makeover som passar gudsbilden av en skön häckningsplats?
Mitt under äventyret dör ledaren Jenny Sparks vem ska bli den nya bossen för The Authority? Utan Jenny Sparks börjar resten av medlemmarna finna sig i rollen som världskändisar och världens starkaste polisstyrka. Såsom världens väktare drar de till sig uppmärksamheten av ett diabolisk super-geni. Självklart har även han massor av legosoldater med superkrafter. Men är Jenny Spark verkligen död? Varför försöker supertoker så febrilt få tag i ett litet flickebarn?
Läs The Authority under new management så får du svar på alla frågor. Albumet är verkligen läsvärt. Varför inte ge den som julklapp till din seriegalna pojk- eller flickvän?

Warren Ellis som är manusförfattare och mannen bakom The Authority slutade mitt i produktionen och gav manteln vidare till Mark Millar. Jag var lite rädd för att den nya författaren skulle bestämma sig för att göra Midnighter och Apollo till straighta, men det behövde jag inte bekymra mig för. De öppet homosexuella och testosteronstinna machokillarna är till och med mer öppet gay än tidigare.
Under en intervju efter det att hjältarna räddat Sydostasien står det på ett omslaget Apollo and the Midnighter a look around the carrier with the worlds finest couple. De fortsätter att kröna strider med att ge varandra lyckönskningar och gosiga pussar. Killarna är dock inte speciellt trevliga mot sina fiender; de är båda de mest mäktigaste och mest stridskunniga av The Authority.

Nu kan du köpa The Authority under new management t.ex. på Alvglans bokhandel på Folkungagatan i Stockholm som också har postorderservice. Detta är ett samlingsalbum bestående av nr 9 16 av denna utmärkta tidning. Denna The Authority är klart läsvärd med fantastiskt manus av Warren Ellis och vackra teckningar av Bryan Hitch. Andra hälften av serien står Mark Millar och Frank Quitely för manus och bild.

http://www.qx.se/nyheter/artikel.php?artikelid=587

Källa: Tidigare artikel

Publicerad: 2000-12-19 02:00:00