För sjätte året i rad arrangeras Lesbisk Festival i Göteborg. Festivalen hålls på Kvinnohögskolan och pågår 13-15 juni, dagar som kommer att fyllas med fest, dans, karaoke, föreläsningar, utställningar, lesbisk modevisning, filmvisning, mingel, kreativitet, sexsnack och en stor demonstration.

Arrangörerna säger att: ”Lesbisk Festival uppmärksammar att dagens samhälle genomsyras av maktstrukturer, inte bara mot icke-heterosexuella utan även inom gayvärlden.” Därför välkomnar festivalen kvinnor, intergender och andra transpersoner, men inte män som känner sig missförstådda i sin mansroll. Festivalen vill kämpa mot strukturellt påtvingad heterosexualitet och uppdelningen i två tydligt identifierbara kön, och göra uppror mot alla stereotypa normer som säger hur en människa ska vara och leva.

I Stockholm hålls den 13-14 juni en QueerQult Festival på Tantogården. Den arrangeras av queerfeministiska kulturföreningen Queer Dykes. Programmet är brett och innehåller allt från livemusik, show, teater, dans, DJ:s, poesi, stand up, föreläsningar, samtal, workshops, film, konstutställningar, info/försäljningsbord och fest. Det finns även en stor utegård med matservering.

Till QueerQult är alla slags människor som tycker att festivalen verkar kul hjärtligt välkomna. Ordförande Angelica Engborg betonar att detta är en unik happening: ”Den enda festivalen i sitt slag i Sverige!”, och tipsar om hiphopartisten CLEO och performancegruppen ÖFA. Kolla in programmet under länken nedan för att hitta just det som du är intresserad av!

För mer information:
http://www.lesbiskfestival.com
http://queerdykes.com/qq_programplan.htm