Klubb

Jonas Sandström har sadlat om. Från gymägare till krögare. I våras sålde han Workouten och köpte en restaurang i Vasastan. Nu har den haft öppet i en dryg månad och alltfler har upptäckt Koloni. Så även QX.
När Jonas berättade för mig att han hade öppnat en restaurang tänkte jag mig nåt litet kryp-in med ett 20-tal platser. Men oj så fel jag hade. Koloni är en stor och luftig restaurang med högt i tak och plats för 140 matgäster.
– Men vad hade du trott? Att jag skulle öppna nån lite pizzaria på hörnet och leva på att sälja Capricciosa hela dagarna, säger Jonas.
Han har länge drömt om att öppna en restaurang. Och innan han drog igång Workouten gick han Operakällarens elevutbildning, jobbade sedan i branschen i 6 år och avslutade som värd för Café Opera.
– Jag har ätit ute väldigt mycket, säger Jonas och slår sig för magen och skrattar. Och jag har alltid tyckt om att prova allt från små kvarterskrogar till lyxrestauranger.
Koloni kan ses som ett lite lyxigare och lugnare alternativ till en hektisk Stockholmsnatt. Och det är oerhört lätt att bli kvar. Att restaurangen ligger i ett industriområde lite utanför citykärnan gör att känslan av att man befinner sig på en lyxigare krog i New York lätt infinner sig.
– Eftersom vi ligger lite avsides vet man att gästerna som kommer hit är nyfikna och positivt inställda från början. Annars skulle de inte åka hit, säger Jonas.
Det ska även dansas på Koloni. Lördagen den 25 november är det premiär för den mixade klubben Gare du Nord, som är franska för Norra Station. Då ska Per QX spela skivor, Jean Pierre Barda ska vara trivselvärd, det ska vara gäst-DJs, uppträdanden och en massa annat. Och det ska vara öppet till 03.00.
– Stockholm saknar alternativ för gaypubliken, menar Jonas. Jag går själv väldigt sällan på gayklubb. Och det måste finnas en hel del människor som tycker som jag. Som inte är 18 år, som inte vill dricka öl ur plastmuggar och som inte får utslag av att behöva trängas med lite sköna och snygga heterosar.

Läs hela artikeln i nya numret av QX.

http://www.qx.se/info/qx.php

Publicerad: 2000-11-25 02:00:00