För ett år sen hittade SLM Köpenhamn lokalen som man nu flyttar in i. I två år har man letat lokal, men nu är det alltså klart.

Klubben öppnar fredagen 29 februari med en förpremiär. Den stora inflyttningsfesten är lördag 1 mars.
– Det blir stor kinky show med Mr Leather Europe från Stockholm och en S/M-show med kabarégruppen Ask Helga, berättar Henrik. Det kommer gäster bland annat från Norge, Sverige, Frankrike och från Berlin.

Det ser ut att vara en del kvar att göra i lokalen. Kommer allt att vara klart till öppningsfesten?
– Självklart, svarar Henrik. Och skulle det inte vara så så kommer man inte att se det.
Under tiden fram till festen kommer man att plocka ner den gamla lokalen.
– Vi tar med så mycket som möjligt för att få samma stämning, berättar han.

Även om lokalerna är stora kan man max ta in 200 personer. Så det är klokt att köpa biljett för weekenden redan nu. Biljetten gäller för klubbkvällen på fredag, stora öppningsfesten på lördag samt för brunchen på söndag (alltså 29/2-2/3) och kostar 250,- DKK. Biljetterna denna kväll säljs endast till dem med giltigt ECMC-kort. All information om festen hittar man på klubbens hemsida.

Något stort risktagande menar Henrik inte att de nya lokalerna medför. Allt skall fungera med samma besöksantal och ekonomi som innan.
– Men vi tror att det går bra, säger han. Visserligen blir något färre medlemmar, men det kommer fler gäster. Det är en stor stegring av utländska turister, inte bara på sommaren, utan året om. Ibland är det fler utländska gäster än danskar. Vi glädjer oss mycket över svenska gäster, från SLM i Malmö, Stockholm och Göteborg.

Vad vill du med SLM Köpenhamn?
– Det ska va en klubb som läderbögarna har lust att komma till. Vi är en medlemsklubb och det ska vi vara. Man ska känna att man tillhör klubben. Samtidigt har vi professionaliserats, så att vi har styr och koll, förklarar Henrik. Vi ska vara en accepterad del av homomiljön, men vi vill också vara exklusiva, därför ska vi ha medlemskap och dresscode. Det är viktigt att vi har en klar identitet, avslutar han.

För dig som vill ta ett sista farväl av den gamla klubblokalen på Studiestræde så är det panik. Redan i helgen är utflyttningsfesten (2/2). Jag passade på att göra mitt avsked i onsdags, det blev mycket känslosamt.


Knappt 100 meter från rådhuset, i gårdshuset på Lavendelstræde 17, finns SLM:s nya klubblokal, på knappen i porten kommer det att stå SLM


Lokalen har en öppen planlösning som gör den mycket flexibel, fortfarande är det mycket som ska ordnas, trappan ner leder till källaren med stort lekrum, våtrum och ytterligare en bar

Den nya adressen är alltså Lavendelstræde 17. Nu är det bara att vänta…
Hemsida om Inflyttningsfesten

Publicerad: 2008-02-01 14:00:00