Det är dagen före start av världens tuffaste ökenrallytävling och världsmästarinnan Annie Seel (tidigare porträtterad i QX) står redo vid besiktningen i Lissabon. Jag hör motorcyklar i bakgrunden när jag får en stressad men beslutsam Annie i luren.

Hur är det?
– Jag har haft det väldigt struligt, som vanligt, för att komma till start. Jag måste operera ryggen så fort jag kommer hem, jag har tre diskbråck och den ena disken är så trasig så den måste stelopereras. Sedan blev det strul med transporten hit, hojjen blev försenad, och det stal massa kraft och energi. Och samma dag som jag skulle flyga ner hit så fick min mamma en stroke. Hon ligger på sjukhus nu. Det känns verkligen piss.

Och trots allt detta så tvivlar du inte på att du ska köra?
– Neeej, men nu har jag hört att det har varit massa terroristattacker här, så det känns ju helt gaaalet att köra. Verkligen. Men nu har jag kommit så här långt och då får jag försöka ta mig i mål. Jag kör!

Hur känns det i kroppen annars, har du kunnat förbereda dig som du vill?
– Jag har konstant smärta i ryggen och har haft väldigt svårt att förbereda mig träningsmässigt. Jag är fortfarande vältränad, men jag har inte alls kunnat köra någon intensiv träning. Men det är som det är, antingen lägger man sig ner och dör och gör ingenting… eller så kör man på. Jag kör på, jag låter inget stoppa mig, det är sån jag är. Man måste ha den inställningen för att kunna köra ett sånt här race.

Tror du att du kommer i mål?
– Ja. Det tror jag. Det är klart jag kommer i mål. (skrattar) Trodde jag inte att jag skulle komma i mål så skulle jag inte starta. Den här gången är jag här för att tävla, inte för äventyret. Nu är det tiden som räknas.

Läs mer på Annies blogg: Annies blogg

Tävlingen som skulle inletts på lördag har ställts in på grund av terroristattackerna. Fyra franska turister mördades i Mauretanien på julatfon och franska myndigheter avrådde arrangören att hålla rallyt då över hälften av körsträckan går genom Mauretanien. Dakarrallyt har inte ställts in sedan 1979.

Publicerad: 2008-01-04 11:20:57