Minns ni Kristian Kabelacs vid QX GayGala i februari i år? En tuff 15-åring som vågat ta strid med sin skola för att han inte getts stöd när han mobbats på grund av sin bisexualitet.
Ikväll är han en av de svenska hjältarna i TV 3s programserie. Programmets jury har utsett den numera 16-årige Kristian Kabelacs till hjälte med motiveringen: ”Kristian Kabelacs är Svensk Hjälte 2007 för att han vägrade finna sig i trakasserier och anmälde skolan. Han visar stort mod och är en sann förebild för andra mobbade ungdomar”.
Under veckan som går presenteras de svenska hjältarna i TV 3, varje kväll 19.30. På lördag blir det lite av en repris för Kristian då han likt vid GayGalan får ta emot hyllningar med de nio andra hjältarna på Cirkus.
Vid QX GayGala var det Mark Levengood som tillsammans med Nyamko Sabuni delade ut ”Årets Kämpe”-priset till Kristian och på lördag är det Mrak Levengood som är programledare.
Dessutom kommer Peter Jöback, Thomas Di Leva, Nanne Grönvall och Jessica Andersson att uppträda.

Juryn som valt ut de tio svenska hjältarna är Björn Ulvaeus, Christer Fuglesang, Carin Götblad, Michael Nyqvist, Ayesha, Lottie Knutson, Maud Olofsson, Thomas Fogdö och Mark Levengood.

Publicerad: 2007-12-12 18:15:06