– Vi vill ha kontakt med personer som varit på Patricia den 2 december, säger kommissarie Mikael Ekman vid citypolisens Hatbrottsjour.
– Även om du inte tror att du har sett något så ber vi alla som varit på Patricia den natten att kontakta oss, säger han.

Vid 4-tiden på söndagsnatten gick en gäst hem från Patricia upp mot Slussen och Katarinahissen för att hitta en taxi. Men vid den tiden på morgonen är det få som rör sig ute i området så mannen gick vidare uppför Katarinavägen mot Södermalm.
Uppe vid KF-huset hör han plötsligt någon skrika ”Bögjävlar, det är onaturligt, ni skall dö” och så får han flera hugg i magen.
Därefter försvann gärningsmannen antingen upp Katarinavägen eller Glasburksgatan.
Mannen som blev attackerad tog sig sedan med händerna för magen ner till Slussen och föll ihop vid korvkiosken dit polis och ambulans tillkallades. Han fördes i ambulans till sjukhuset.
– Han vet inte om han blivit förföljd av gärningsmannen, säger Mikael Ekman till QX.se. Vi tror dock att gärningsmannen stått och väntat ut ett lämpligt offer, antingen i närheten av rampen ner mot Patricia eller uppe på Katarinavägen med utsikt över båten.

Det polisen nu behöver är vittnen som kan ha sett någon person som rört sig i området kring Slussen den aktuella natten. Någon som stått gömd, betett sig underligt eller om man känt sig iakttagen av någon när man gått från Patricia
– Det vi kan säga om gärningsmannen är att han är mellan 25-30 år, ljus och talar utan brytning, han var normalbyggd och åt det tränade hållet.
– Vi behöver få kontakt med alla som var på Patricia, vare sig man tror sig ha sett något eller ej.
Mikael Ekman säger att även om man inte tror sig minnas något speciellt kan det i samtalet visa sig att man gjort någon iakttagelse.
Hittills har citypolisens Hatbrottsjour talat med ett 20-tal personer.
– Detta är ett tydligt hatbrott och det är allvarligt att han stått gömd och väntat ut offret. Det innebär att vi har en dåre där ute som vi är angelägna om att få tag på, säger Ekman.
Mannen som blev attackerad är utskriven från sjukhuset och tillbaks på arbetet.
– Han hade tur, säger Mikael Ekman. Det var en hårsmån från att killen dog.
Polisen rubricerar överfallet som försök till mord.

Var du på Patricia den 2 december eller noterade du någon misstänk person vid Slussen den natten så maila Hatbrottsjouren så kan du hjälpa till att få tag på gärningsmannen.

Publicerad: 2007-12-10 15:41:36