”West End Star” är en storsatsning för TV3, men tanken är inte att programmet ska ta över efter ”Idol” utan att skapa en programserie som är som en förlängd audition för en musikalroll, om än lite glittrigare och mer glamourös.
800 tjejer sökte rollen under en castingturné runt om i Sverige i höst. Vinnaren i Tv-programmet får kliva in och axla den kvinnliga huvudrollen som Lady of the Lake i musikalen ”Spamalot” på West End i London. ”Spamalot” är en musikal skriven av delar av Monty Python och bygger på filmen ”The Holy Grail” av samma gäng.
Juryn i ”West End Star” består av Ulrika Uhlin, Anders Albien och Reuben Sallmander. Anders Albien, juryns ordförande, är noga med att påpeka att det inte är tal om någon förnedrings-TV i ”West End Star”. Finalen hålls i februari och två veckor senare ska vinnaren stå i en gnistrande paljettklänning på scenen på Palace Theatre i Londons West End för första gången.
Magnus, är det en flirt med gaypubliken att leda just ett musikalprogram?
– Haha, jag har aldrig tänkt på det just på det viset. Visst är vi många gaykillar som gillar musikal men jag vill nog inte se så stereotypt på det hela. För min egen del är jag faktiskt inte så himla bevandrad i musikalvärlden men jag håller på att lär mig för fullt. Efter jag gjorde ”Grease” häromåret så tändes ett intresse hos mig så nu sitter jag på iTunes och laddar ner musikallåtar för fullt.
Hur känns det inför programledardebuten?
– Jag har ju lett både en nyårsgala i TV4 och Lilla Melodifestivalen för några år sedan så jag är inte helt grön på området men det är en stor utmaning för mig och jätteskoj! Tyvärr kommer jag själv inte att kunna se programmet ikväll eftersom står jag på scenen i Globen Annexet tillsammans med ”The Original ABBA Orchestra” och sjunger för fullt men jag får programmera hårddisken innan jag sticker dit!
När får vi se dig på en musikalscen igen?
– Så fort jag hittat en roll som passar mig och som funkar tidsmässigt med andra projekt. Jag har fått ett flertal erbjudanden som samtliga har krockat med annat men snart, hoppas jag!
..och blir det någon melodifestival för dig nästa år?
– Jag har fått höra två låtar som jag kärat ner mig i men någon festival blir det inte tal om, någon måtta får det vara! Vi är ett gäng som istället kommer åka runt till festivalstäderna och kolla på delfinalerna. På så sätt får jag fortfarande uppleva cirkusen men slippa tävlingsmomentet!

West End Star TV3, lördagar klockan 21.30

Publicerad: 2007-12-08 18:41:24