Det lesbiska köket
I New York har det blivit en trend att ha lesbiska kockar i köket. Hur ser det ut i Stockholm? QX Magda Gad sonderade terrängen och bland alla män fanns – ett gäng flator.

19 frågor till Marie Picasso
Marie Picasso är favoriten som höll. Sedan dag ett har vi älskat den blonda Idoldeltagaren som enligt juryn är en “sångerska av absolut världsklass”. Så vi ställde 19 frågor till vår nya idol.

Vilka ska prisas på Gaygalan 2008?
Den 4 februari anordnas Gaygalan 2008. Då ska ett gäng priser delas ut. Nu kan du nominera den eller de som du
tycker ska få pris. Gå in på www.qx.se/gaygalan och ge oss ditt förslag. I januarinumret presenterar vi de tre som fått flest nomineringar i varje kategori. Vi passar även på att friska upp ditt minne och tipsar om personer, ställen, låtar och filmer som känns väldigt mycket 2007, men det är givietvis fritt att föreslå helt andra förslag i respektive kategori…

Är bögbloggadöden här?
Det senaste året har ett gäng bögbloggare stängt ner, tagit time-out eller trappat ned på åsiktsmaskineriet. Är det inte lika kul längre? Eller är läsarna inte lika intresserade? QX har pratat med några av Sveriges bögbloggare, både de fortfarande aktiva och de som stängt ner sina bloggar. Har bögbloggardöden slagit till? Eller ropar vi varg för tidigt?

Tomas kom ut i talarstolen
På moderaternas partistämma i oktober diskuterades det hur partiet skulle ställa sig till könsneutralt äktenskap. Då gick Tomas Tobé upp i talarstolen och frågade varför inte
stämman kunde ge honom möjlighet att få gifta sig i framtiden? Det var första gången han pratade offentligt om sin läggning.

Kom till Curaçao
Magda Gad lämnade det grå höstrusket i Sverige och begav sig till betydligt varmare breddgrader. Häng med henne till Curaçao.

Dessutom:
Håkan Svensson är redaktör för nya sidan ”Köket & en bög” i det här numret. Mats Strandberg skriver sin sista krönika i QX medan Sara Lövestam uppmärksammar prinsessor och lyftkransreparatörer… Måns Zelmerlöw är ny MQ-modell, vi listar 10 anledningar till varför bögar älskar Kylie och har pratat med Roger Lundgren om hans nya bok om Kungens mor, Sibylla. Dessutom hittar du en väldigt lättklädd Qruiserkille och en hyllning till Rufus Wainwright. Vi recenserar skivor från Kylie, Shayne Ward och Leona Lewis. Och vi har sett filmer som ”Leo” och ”Mala noche”. Mer mera med mera…

http://www.qx.se/info/senaste_numret.php?id=91

Källa: Ladda ner numret som PDF!

Publicerad: 2007-11-28 06:00:00