Hiv-Sverige har nu gjort färdigt sin sida inför årets World Aids Day, Världsaidsdagen. Runt om i landet uppmärksammas hiv och aids genom seminarier och minnesarrangemang.
I Stockholm återupptas traditionen med en ljusmarsch till minne av de som gått bort i aids-relaterade sjukdomar och till stöd för de som lever med hiv och aids.
För första gången deltar en statsminister vid arrangemanget. Fredrik Reinfeldt (m) talar innan ljusmarschen tillsammans med Hiv-Sveriges förbundsordförande Inger Forsgren. Efter ljusmarschen har Stiftelsen Noaks Ark-Röda Korset minnesgudstjänst i Engelbrekts kyrka.

I Göteborg talar den ena av årets Mr Gay Sweden Walter Heidkampf under minnesstunden i Domkyrkan. Manskören Hellmans Drengar sjunger.
WAD-Girls framträder i Katrineholm och i Växjö hålls en minneshögtid i Domkyrkan.

World Aids Day uppmärksammas också med en rad fester. Dragqueen of The Year har sin tävling redan den 28 november på Göta Källare, och på lördagen kan man sedan se TV-sändningen på TV 400. I Borås har RFSL öppet och SLM i Stockholm har sitt Öppna Hus. På söndagen hålls en välgörenhetsgala till förmån för Posithiva gruppens stödfond utanför Stockholm med bland andra Diamond Dogs och Alcazar.

Hela dagens program kommer publiceras i QX Guide i takt med att programmet växer fram.

Publicerad: 2007-11-13 12:30:43