QX

Nya numret av QX börjar distribueras idag i Stockholm och Skåne/Köpenhamn. På måndag börjar distributionen i Göteborg.
Det är ett välmatat nummer som QX redaktion satt ihop. Det är döpt till ”Det manliga numret” och omslaget pryds utav Björn Kjellman som spelar drugan Candy Darling i den nya Jonas Gardell/Susanne Bier-filmen ”Livet är en schlager”.
– Jag skulle helst vilja bli nominerad till årets dragqueen, säger han. Det vore superhäftigt. Men jag tar tacksamt emot alla titlar jag kan få.
Även Jonas Gardell intervjuas i tidningen som berättar att han ser fram mot filmpremiären den 10 november med ”skräckblandad upphetsning”.
Han berättar om hur det ”danska produktionsbolaget” som hetsade honom med omarbetade texter. Och alltid hände detta när han showade i Norge.
– Jag tror att de hade det som en princip och uttalad regel – att bara ringa mig strax före en show i Norge.
Erasures Andy Bell deklarerar sig som slampa i en intervju av Pär Jonasson.
The Arks sångare Ola Salo är öppet bisexuell och berättar om sin relation till gaykulturen.
– Jag är ju en rockkille, säger han. Och för mig är det för lite rock i gayvärlden och för lite schlager och fjollighet i rockvärlden. Jag vill ha ett ställe som ligger mitt emellan.
Om han befann sig i Stockholm skulle han kunna gå på gayrock-klubben RamBar nu på söndag!
Regnbågsrummets Jonas Andersson utses till internationell playboy och han berättar om den otroliga framgången med klubben på Sturecompagniet.
Magnus Uggla intervjuas i ett reportage där Elisabeth Ohlson tagit bilden. Uggla berättar för Anders Öhrman om sin relation till gayvärlden och vi får veta att han aldrig, trots alla rykten efter hans besök på gayklubbar, sett sig ens som bisexuell.
– Jag tyckte bara det var så kul med bögar och trivdes så bra på bögklubbar. Blir du besviken nu? Du kanske hade hoppats att jag skulle komma ut?
– Nej, men jag tycker bara att du låter så himla bögig…
– (skrattar) Jag har ju alltid gillat bögar!
QX är på 36 sidor och trycks detta nummer i en upplaga på 31 500 exemplar.

Här hittar du QX

.Här kan du beställa prenumeration på QX

Publicerad: 2000-10-27 12:51:50