Party

STOCKHOLM
På fredagskvällen är det Salvationparty i Stockholm. Clean Groups CocoLoco-klubb tar paus på Sveavägen och låter istället tjejklubben Gina ta över lokalerna. Gina har Dj Vuelta som på temat Old School spelar RnB, Reggeaton och HipHop. Ginas CandyGirls på scen.
Salvation-festen i sin tur intar Nalen och välkomnar speciellt Europas alla läderkillar. Där spelar Elliot J Brown (London) och Jesper Lögdahl och Sexy Hunk Male Dancers hettar upp stämningen.
Salvation har lagt upp en video på YouTube som visar vad som kan ske på deras fester – hett!

Lino konstaterar inför sin lördagsfest att lönen har kommit och då blir det fest! I klubben spelar Anders, Edward tar hand om schlagern och Femme Fatale sköter gården. Räkna med köer.
Connection har som vi skrivit om tidigare sin sista helg innan man i samarbete med Ulrich Bermsjö flyttar över till Kolingsborg och startar klubben G.
Fredag kväll innebär överraskningar och på lördagskvällen, då den verkliga bartömningen blir av, är det Emil Hellman som spelar.
På lördag har även Kinks & Queens och Leonora ett farvälparty. ”Cry for me” heter festen och det som skall begråtas är att Container på Odengatan slutar som klubblokal. Leonora själv har planer för vintern, men kanske det blir på varmare håll. Mer info om det framöver.
På fredagskvällen är det 90’s på Riddarkällaren. Denna gång hyllas Expedition Robinson. Tre dansgolv levererar musiken från det sköna 90-talet. Mixat men självklart gaysnällt.
Klubb Intern på Hornsgatan har Dj Felicia som spelar blandat dansant.
Kvarteren kring SLM är såklart i fokus denna Baltic Battle-helg. Uppe på Café Agueli är det Björnbar på fredagskvällen, bra som barhopping för SLM och SideTrack-gänget.
SLM har öppet nästan hela fredagen. 12 på dagens lås portarna upp och man håller öppet för mingel och bar till 20.00. Sedan öppnar man igen 22 på kvällen med partytältet uppslaget på bakgården. Dj Niklas Paus spelar mellan ca 01-05. Obs hård dresscode – inga blåjeans annat än som kombination med skin-gear. På Side Track är det numera öppet från 18.00. Fredag kväll spelar Dj Geoff Gains och på lördag Micke Höög. Räkna med mycket folk även där.
Så är det Gamla Tryckeriet i Alvik som alla partysugna bögar drar till på lördagsnatten. Inget medlemstvång men dresscode gäller. För de ovana funkar kängor, jeans och vit T-shirt som minsta ansträngning. Inget medlemstvång. Smart och ekonomiskt att köpa biljett i förköp hos Torget, Side Track, Läderverkstan eller på SLM.


Pallar du inte lädersvängen men älskar dans är ett hett tips att gå till Chinateatern fredag och lördag. På fredag är det Housewives som har höstpremiär. Filthy Beats and Dirty Dancing mellan midnatt och 05. Mixat såklart. På lördagen är det Global Underground-fest med Dave Seaman, Parham och Esteban Nunéz.
Oj Oj – hur skall man hinna med allt?

Fullt fart på Torget, Roxy, Leijonbaren, Göken och om vädret så tillåter dagtid på Mälarpaviljongen.


GÖTEBORG
Hootchy Kootchy Club gästspelar fredag kväll i Göteborg i samband med Bok & Bibliotek. Burleque-klubben intar Odd Fellow (vilket perfekt namn på HKC-festlokal) med en Berlinsk festnatt kallad ”Der Gefallene Blaue Engel”. Blanche Niege sjunger till pianoackompanjemang Brecht och Piaff. Från USA kommer Gravity Plays Favourites som beskrivs som ”två sanslösa flappergirls med leder av gummi”.
Scotty The Blue Bunny leder aftonen och Djs är Rip Roarin Mary Lou.
Queer kör spanskt tema på fredagskvällen med Dj Tonny, GoGo-killar på borden och i Schlagerrummet Aron. Värdinnor är Krizz Dee Light och Mis Fluffy.
Fullsatt av bokochbiliotek-folk lär det vara även på fredagens Castro och på Gretas fredag och lördag natt.
PS: Göteborg hyllas i New York Times ”Style and Travel”-bilaga som en av städerna som bubblar mest av energi i hela Europa! Vi vet att det stämmer!


Sinicess
MALMÖ
Queer är Malmös andra namn! Fredag kväll är det TomBoy på Bodoni. På scen står göteborgska punkbandet Sinicess och DJs är Madelein och Erica. Dagen efter är det Queer Base-premiär på Terrier med Kinky Fashion och Dj Malin Vulcano och Norma Bates. Det svänger om stan!
Wonk har dansfest lördag natt med Deejay Johnny och Maggie liksom Francesca vid karaokemaskinen.
Läderklubben SLM har gul fest med gummitema på fredagen och på lördag klubbnatt.

LANDET RUNT
Västerås får ny gayklubb när KAK flyttar från Köping till Västerås. Club & Grill är platsen förfesten. After Dark showar i Luleå. Dalarna Goes Gay-fest blir det i Borlänge på fredagen 22-02. I Uppsala är det Pink at Orange med tema ”Hångel” på lördagskvällen. Love Boy spelar fransk, israelisk och japansk electro. Aake Cappelin techno med breaks och Linus Laurin avslutar kvällen med trance. Börja kvällen med att lyssna på Peter Jöbacks konsert. I Örebro är det hyllade Jonas Gardell som tar staden och Konserthuset med storm fredag och lördag. Borås har gaydiscot igång på Magasinet. I Norrköoing är det pub-kväll på fredagen medan RFSL i Kristianstad har sin pub på lördagar.

http://www.qx.se/guide

Källa: QX Guide

Publicerad: 2007-09-28 00:00:00