Klubb

Nu i helgen har Club Connection sin 4-årsfest och veckan därpå börjar bartömningen. Som QX tidigare berättat planerade Mirre och Majsan att sedan driva Connections som fredagsklubb på Kolingsborg.
Nu blir det inte riktigt så, men nästan.
Ulrich Bermsjö kommer tillbaks till Stockholms klubbscen och slår sig samman med Mirre och Majsan. De tre slår upp portarna på Kolingsborg den 5 oktober för klubben G – med The Electric Gay Ballroom som tilläggsnamn.
– Det finns tre våningar och då kan vi skapa tre klubbar i ett, berättar Mirre för QX.se.
– Det är ett stort ställe vi tar över, säger Ulrich och skrattar. Det har sagts att det händer så lite i stan, så vi vill nu erbjuda dem ett bra alternativ, fortsätter han.
På öppningskvällen kommer Dj-konstellationen Kornél Kovács, Pjotr, Sound Factory (Emil Hellman), Warren Jon, Inca, Pär Harén, Sannaz och Christer Broman presenteras. Framöver kommer olika uppsättningar av DJs spela på de tre olika golven.
-Hos oss kan man vara sin egen GoG-dansare med tanke på den stora scenen vi har, säger Mirre med hänsyftning på fredagskonkurrenten klubb Coco Locos GoGo-dansare.
Just scenen pratar de två sig varma om och utlovar att den kommer att användas flitigt framöver.
I oktober blir det trängsel på fredagar. Förutom G och Coco Loco kommer även Bacchi Wapens nya klubb öppna i oktober onsdagar till söndagar, och på fredagarna finns idag också Klubb Intern och SLM, förutom barerna.
Men huvudkonkurrenter fredagar om klubbpubliken kommer utan tvekan G och Coco Loco att vara.
För att få lätt slitna Kolingborg i bättre skick ägnar sig de två åt att själva putsa och feja i lokalerna på Slussen.
– Jag borde få ett VIP-kort på SLM, säger Ulrich som med Mirre kommer direkt från att ha röjt om bland annat i Kolingsborgs toaletter.
-Varför bygger ni själva om i lokalerna?
– För att vi vill ha det på vårt sätt och vill man ha sin egen touch så måste man gör det själv, svarar Mirre.
– Lokalägaren är överlycklig, lägger Ulrich till.
– Och namnet, G?
– ”Att vara på G”, säger Mirre och påminner om att Staffan Hildebrands film med samma namn spelades in på Kolingsborg.
Ett nytt koncept man kommer att satsa på är att låta Majsan stå i dörren som entrévärdinna och dessutom fungera som ”klubbombudsman”. Med det menas att hon har som uppgift att ta emot synpunkter, idéer men även klagomål på klubben.
– Folk har så mycket synpunkter på klubbar jag drivit tidigare, säger Ulrich. Jag bjöd en gång in de som ville vädra och ventilera sina åsikter till ett möte. Hela personalen var där men ingen gäst kom. Nu gör vi istället så att vi har en person som man kan kontakta direkt. Man kan gärna skriva ner på papper och ge Majsan också. Ju elakare formulerat desto roligare!

Senast Ulrich Bermsjö drev gayklubb i Stockholm var Kharma på Sturegatan som lades ner för ungefär två år sedan. Innan dess drev han bland annat Bangcock och TipTop.
– Hur känns det att vara tillbaks på gayklubbscenen?
– Det vattnas alltid i munnen när jag passerar ett smörgåsbord, det gick helt enkelt inte att låta bli, svarar han.
– Och hur hittade ni varandra?
– Vi har varit gäster på varandras ställen, säger Mirre. Och vi har pratat med varandra i flera år och snackat om den här idén.
Premiärkvällen är klubben öppen för alla, men sedan kommer det krävas medlemskap för att komma in. Ett medlemskap som löses via deras hemsida electricgay.se som öppnar inom kort.
– Kom dit och se vad det blir, uppmanar Mirre. Och vi hoppas att man kommer att tycka det är trevligt och komma tillbaks för att ta del av våra överraskningar.
-Vi hoppas verkligen att de som pratar om att inget händer i Stockholm skall vara på G.

http://www.electricgay.se

Källa: Electric Gs hemsida (öppnar inom kort)

Publicerad: 2007-09-19 17:59:54