Party

– Vi är nu några stycken som samlat ihop oss och vi arbetar med profilpersoner i Stockholms gayliv, berättar Lola Nättendal för QX.se medan hon visar lokalerna på Järntorgsgatan i Stockholm. Det är hon och Nicolas Taube, bägge från Villa Godthem på Djurgården som står bakom verksamheten med Lola som operativ chef.
En försmak på deras intresse för gayklubbsverksamhet kunde man få dagen innan Stockholm Pride öppnade då omkring 200 personer kunde fira in festivalen på ett Pink Pre Pride Party på Godthem.
Trots att Mandus lagt ner och att Connection i slutet av september flyttar från Storkyrkobrinken ser alltså Gamla Stan fortsatt ut att vara navet i stans gayliv.
– Först pratade vi om att bara ha öppet fredagar och lördagar, men så sa vi ”vi satsar”, berättar Lola.
Så den nya klubben kommer att hålla öppet onsdag till lördag från middagstid och till 03.00, på söndagar planerar man att ha öppet med brunch.
Bacchi Wapen, som senaste åren mest varit känd som plasten för Ladies Night, har totalt fyra våningsplan. I entrén ligger en fantastisk lounge (se bilden) med bar och en trappa upp en restaurang och bar. Halvtrappa ner ett rökrum och i källaren en klubbig del som kommer fungera som mer renodlat dansgolv.
– Men vi är inte helt färdiga med planerna och allt är ännu inte skrivet i sten, säger Lola som efter träffen med QX.se har inplanerat möte med en möjlig framtida värd.
– Många i personalen kommer man känna igen från gaymiljön i Stockholm, säger Lola som även betonar att man inte satsar på att var strikt gay utan självklart välkomnar vänner.
Namnet på klubbverksamheten är ännu inte helt klart. Dock kommer Bacchi Wapen som namn fortsatt behållas för lunchserveringen.
Om ombyggnationen, med ljudisolering, går som tänkt öppnas klubben sista helgen i september eller första helgen i oktober.
Mer information kommer på QX.se.

Publicerad: 2007-09-04 13:32:39