Rickard den store
Rickard Engfors är helt plötsligt mannen bakom allt och har under två Melodifestivaler satt ribban för schlagershowande i Sverige. I sommar har han jobbat med Andreas Johnson och Måns, och i höst väntar Ola och Carola. Möt Sveriges vassaste idéspruta.

Mr Gay, Mr Gay och Miss Gay
Tävlingarna är avgjorda. Vinnarna har korats. Vi har träffat dem. Här är de – Joachim, Walter och Malin.

Susanna vann Pride Masters
Under Pride slogs ett stort slag mot gubbväldet och konservatismen inom golfvärlden då Pride Masters – den första tävlingen som riktat sig till gayvärlden – gick av stapeln. Susanna Nilsson stod som stolt vinnare.

Lesbisk på Lesbos
En gång i tiden levde på den grekiska ön Lesbos en kvinnlig poet vid namn Sapfo. Ingen kan säga om hon verkligen var det som idag kallas homosexuell, men oavsett vad hon egentligen pysslade med mellan sina antika grekiska lakan är det hon som har gett ursprung till det moderna ordet för kvinnlig homosexualitet. Cirka 2600 år senare vallfärdar flator över hela världen till hennes födelsestad, Eressos. Så även QX:s egen Sara Lövestam.

Sex med Victor, någon?
”Jag är inte kär i alla jag har sex med, och har inte sex med alla jag är kär i.” Det säger Victor Bernhardtz, 24 år, när vi frågar om han personligen gör stor skillnad på sex och kärlek. Under hösten ska Victor leda programmet Sex med Victor på SVT. I åtta program skall Victor utforska sex och sexualitet, något som enligt Victor är bland det mest intressanta och viktiga som finns.

Claes tar över på Sköna hem
I dagarna tog Claes Blom över som herre på täppan på inredningsmagasinet Sköna hem. QX lyfte luren för att få veta lite mer.

”Varför kan inte människor bara få vara som de är?”
För ett par år sedan fick Linda Forsell i uppdrag att fotografera en dragking. I takt med att kvinnan blev mer och mer man förändrade Linda sitt beteende. Det skrämde henne.

Självförsvarskurs för bögar
En heterosexuell trygghetskonsult startar självförsvarskurser för bögar. Varför? Andreas Evers tycker att alla människor är viktiga att värna och han vill hjälpa alla människor att bli trygga.

Höstlängtan
Vilka skivor släpps i höst? Vad startar det för nya serier? Vilka filmer ska vi se fram mot? Vilka böcker är på ingång? Vi har kartlagt höstens alla ljusglimtar!

Dessutom:
Ronny Larsson totalsågar nya gaykomedin ”Härmed förklarar jag er Chuck och Larry” så mycket att vi fick införa ett nytt lägstabetyg… Men Magda Gad hyllar tredje filmen om Jason Bourne. BWO släpper album, något som Ken Olausson gillar. Men däremot dissar han filmmusiken till filmen ”Hairspray”. Vi har vimlat på Pridefestivalen i Stockholm och träffat Robin som intar scenen på Golden Hits. Mats Strandberg har tröttnat på tantläppar medan Mian Lodalen berättar om sin bästa Pride ever!

Publicerad: 2007-08-29 12:00:00