Party

Tiden går snabbt när man har kul! På lördag firar Lino fem års kalasande på Riddarholmen. Festen pågår mellan 22 till 05. Stora dansgolvet tar Bernhard hand om, Edward sköter schlagergolvet och på utegården spelar Katy.
Hejdundrande fest utlovas och det bjussas på ”allt extra”.
Fredagskvällen i Linos lokaler blir, som vi tidigare skrivit om, 90’s hyllning till Nile City. Tre dansgolv där olika 90-talsstilar presenteras och Farbror Barbro kan tänkas övervaka partybeteendet med hjälp av Robert Fux och Girlieshow.

På armlängds avstånd – nästan – ligger klubben Connection där det under fredag kväll är Warren Jon som spelar och på lördag tar Emil Hellman kommandot. Öppet som vanligt 22-03.

Ungefär på samma armlängds avstånd finns Leijonbaren och Torget. Den förstnämnda en skön lounge och Torget som vanligt fullt av partysugna som tar fördrinken till Bar-DJs ljudleverans.
Kvar i Gamla Stan är det hög tid att ta en sväng förbi Mandus. På onsdag har de öppet för sista gången. Ta en sväng förbi och känns de goda vibrationerna från såväl musik, personal som gäster!
Tips! Ta en kopp kaffe hos Chokladkoppen på vägen mellan Mandus på Österlånggatan och andra partysidan av Gamla Stan.

På lördag kväll blir det klezmerkonsert med Sternfall på Mälarpaviljongen presenterat av QX och Judisk Krönika. 19.00 börjar Sternfall med Nils Harning spela och om SMHIs löften håller i sig blir det den sista sköna sommarkvällen. Vid 21.00 tar så klubben Before vid där Anders Sewerinsson spelar. En perfekt plats att starta kvällen på.
Uppe på Pontonjärsgatan är det Gökens restaurang och bar liksom afrikanska Chakula som kommer vara fullsatt när solen värmer den sista riktiga sommarhelgen.

I Vasastan, denna av någon kufisk anledning gaytorra stadsdel, har Leonora kalas igen. Hennes Pride-fest blev stor succé och Leonora är numera verkligen klubbdrottning. Kinks & Queens har rötter i kinky och trans-scenen men är idag uppblandad på bästa sätt. Njut av simmarmadammens ”Post-Pride-Swim-Blues-Party” på Container vid Odenplan.

På Söder är det stor mixad dansfest på fredag kväll. Dj Pjotr och Salong Giraf vs Tête a Claques tar över Orionteatern och bjuder dessutom på Cirkus Cirkör och Drag Freaks.
SLM har baröppet fredag och Geoff Gains spelar lördag kväll.
Fredag kväll är det Klubb Intern på Bysis. Dj Inca står för musiken.
Fredag kväll intar björnarna i VikingBears Aguéli på Blecktornsgränd vid Mariatorget. VikingBears har länge varit husvilla, men nu prövar man med fredagens kräftskiva, att skaffa sig en mer permanent barplats. Boka redan in 7 och 28 september liksom 20 oktober för nästkommande Björnpubar.
SideTrack, Roxy, Momma och Morfar Ginko är gay och gaysnälla hak att äta på eller för att hänga i baren.
Kaffe intages med fördel på Copacabana efter en visit på Hallongrottan. Bägge intill Hornstullstrand.

Söder om Söder tar nu Klubb Idyll initiativet att etablera Telefonplan som hbt/queer-partyplats. Klokt att redan nu lära dig var festtågen kommer att dra framöver.
Hallongrottans Bitte inleder kvällen med att berätta om serier. Därefter tar Dj Sophie Lord och Jibz över skivspelarna för att bjuda på electro och HipHop följt av ”Dj-Drottningen” Elin Alvemark. Öppet 19-01.

GÖTEBORG
Gretas har fullt ös på fredag och lördag då löningsslantarna trillat ner i folks kassakistor. Castro har fredagsfest och som alltid är Gossip öppet varje kväll hela veckan.

MALMÖ
Malmöfestivalen har The Ark på scen fredag kväll – på Stortorget. Men efter deras show 23.00 är detfullt ös på gayklubbarna.
Tjejklubben Gina intar Malmö på fredagskvällen. Ginas Candy Girls dansar och musiken står Caliente (dancehall, ska, HipHop RnB) för tillsammans med Shaniqua. Öppet 23-05 på Deep och åldersgräns är 18 år. Lyckad fest innebär att Gina fortsätter köra en gång i månaden i Malmö.
På Indigo är det ferdag kväll International Song Contest. Värdinnor är Babushka och Elecktra. Efter tävlingen spelar Dj Xeroz.
Wonk intar Deep på lördagen. DeeJay Johnny liksom Maggie sköter musiken och Francesca sköter Karaokebaren.
På SLM är det lördag kväll klubböppet. Insläpp mellan 22-24 för läderkillar.

KÖPENHAMN
Missa nu inte Pride i Köpenhamn! Läs tidigare artikel om alla kalasen som bjuds. Paraden i sig är fest nog följt av Rådhuspladsens parad-show.

http://www.qx.se/guide

Publicerad: 2007-08-24 14:46:41