Franska Rivieran är på många sätt ett idealiskt semestermål för skandinaver. Flera lågprisflyg åker dit, det är en enkelt och kort resa och klimatet är sommarvarmt långt in på vår höst.
I den lilla staden Juan les Pins har Carl Mörner sedan ett par år tillbaks drivit hotellet Saint Charles.
Till QX berättar han att flytten från Sverige till Frankrike dels handlade om att hjälpa pojkvännen öppna ett SPA, men självklart även värmen och möjligheten att vara utomhus året runt. Och att det dessutom bara är en kort resa upp i bergen, så hittar svalka och på vintern skidåkningen, gör läget än mer speciellt.
– Detta är helt unikt här nere, att man har både stranden och bara någon timmes resa iväg är man uppe i alperna och Isola 2000, Auron och Valberg, säger Carl Mörner.


Hotellet är formgivet av Stockholms-arkitekten Per Aase. Ljust, luftigt och modernt.
Förutom hotellverksamheten har Saint Charles även en bar och lounge dit bland annat området gayfolk söker sig.
– Men det är viktigt att få förmedlat att Juan-Les-Pins inte är ett gayområde, säger Carl Mörner. Hit reser man för en skön och avslappnad semester, inte för gay-hålligång.


Den sista veckan i september blir det dock en något annorlunda profil på hotellet. Gayresebyrån Gayresor.org har bokat upp hela hotellet och erbjuder förutom boendet och välkomstarrangemang även ett gemensamt besök på Nice gayklubb Le Klubb. För den som vill hålla igång i gaysvängen finns sedan en hel stad av möjligheter.
Resan genomförs i ett samarbete med Club Connection i Stockholm och en veckans boende kostar från 3 800.


Kan du inte åka med denna gång så kan vi tipsa om att vintern är mild på Rivieran.
Carl Mörner ger följande tips för en semester i januari:
• 1-2 dagars skidor utför eller längd.
• 1 dags bilresa till Provence och gå på marknad, besöka en by och äta gåslever. Och så passera en vingård och prova viner.
• Besök på klostret Le Thoronet. Ett minimalistiskt byggt kloster som ses som början på Europas minimalistiska arkitektur.
• Åka till St Paul de Vence och gå på galleri Maeght med sin samling av impressionistisk konst. Lunch på Colombe D’Or ”för där har de stora konstnärerna betalt sin middag med konstverk”.
• En dag på stranden. Ta med PickNick och hitta en mysig plats eller skreva att njuta av den 10-15-gradiga värmen.

www.hotelsaintcharles.fr

http://www.gayresor.org/nice1.htm

Källa: Läs mer om Gayresors arrangemang

Publicerad: 2007-08-17 11:34:37