I ett rasande tempo trappas historien upp om det fruktansvärda mordet i en pissoar i East End, London; från Jamies uppraggning av Vincent vid en sjukhuskantin till fem mäns brutala misshandel av den unge Vincent.
Täta samtal mellan två för varandra okända karaktärer varvas med historien om deras egna öden sammanbundna av deras gemensamma nämnare, för att finna svaret på ”varför?”. Pjäsförfattaren Philip Ridley är liksom Shortbus-författaren och regissören John Cameron Mitchell en mångbegåvad konstnär, författare och inte minst humanist, som avklätt visar upp den utsatta människan i ett samhälle fyllt av ondska, hot och förföljelse.
När pjäsen hade sin nordiska urpremiär i torsdags satt prominenta skådespelare, däribland Marika Lagercrantz, i publiken. ”Vincent River” låter sig dock inte bara passa en van publik utan likväl den oinvigde. Den är stark, drabbande och närhetskittlande från första replik till sista.

Fotnot: Bakom produktionen ”Vincent River” står Brigaden 003 tillsammans med Boulevardteatern och Stockholm Pride. Visades under Pride på Boulevardteatern. Torsdag 9 augusti på Unga Turteatern, 3-5 liksom 7 och 8 september på Boulevardteatern.

http://www.brigaden.nu

Publicerad: 2007-08-09 12:00:00