Pride 2007

Här kommer konsten att diskuteras ur queerperspektiv; blicken och begäret, sexualiteten och moralen, normer och erotik.
Samtalet kommer att filmas och sändas av SVT dagen efter, den 1 augusti 2007 med två kommande repriser varav den ena kommer att sändas efter Pride-veckans slut.

I samtalet deltar Anders Karnell, programledare i SvTs konstprogram Arty och gjorde 2005 och 2006 bejublade queervisningar av Moderna Museets samling,
Patrik Steorn, doktorerade med sin uppmärksammade avhandling Nakna Män, 2006 liksom den som höll i queervisningar av Nationalmuseums samling förra året och i år. Cecilia Neant-Falk, studerar Fri konst på Konstfack, är med i samtalet. Hon är filmare som bland annat regisserat och producerat den Guldbaggebelönade filmen ”Du ska nog se att det går över”, 2003. Moderator för samtalet är Karin Magnusson, kulturjournalist och programledare.

Den konst som kommer att tas upp blir allt från fotobaserad installation av Cecilia Neant-Falk, video-art, samtidskonst och konst från tidigare århundranden, som porträtt av Drottning Kristina och Eugene Janssons självporträtt. Här kommer också ges möjlighet för dig som önskar delta, att komma med frågor samt delta i samtalet.

Efter Nationalmuseets Queervisningar i veckan kommer besökare att kunna delta i workshops kring några av de verk som visas. Först i små grupper som under kvällens lopp sedan slås samman med andra workshop-grupper.

Så är du en konstälskare och konstintresserad så missa inte denna världsunika händelse.


Eugene Janssons självporträtt


Pietro Peruginos San Sebastian

http://www.nationalmuseum.se/NMTemplates/NMSingle____5651.aspx

Källa: Nationalmuseum

Publicerad: 2007-07-30 11:42:09