Ute ikväll:

Mona Sahlin
Hon är en sann homovän, och som partiledare för Sveriges största parti en viktig homovän. Hon har under sina 25 år i riksdagen gått mer i massor av Pridetåg, deltagit i otaliga hbt-debatter och varit med om att driva igenom såväl parterskap som homoadoption.
QX har mött Mona Sahlin och pratat om Pride i vardagen.

Ola Svensson och Ebba von Sydow
QX:s redaktör Ronny Larsson har träffat Idol-Ola och trendspanaren Ebba. Hur Pride är deras vardag? Ola avslöjar att Rikard Engfors stöter på honom och Ebba berättar att hon varit på gayställe i New York.

Vem blir Mr Gay Sweden 2007?
Eller rättare sagt vilka? I år kommer det att koras två stycken Mr Gay Sweden, i två separata tävlingar. Den ena hålls den 1 augusti, den andra den 4 augusti. QX har kollat in samtliga kanditater.

”Jag vill alltid vara på gränsen till att vara lite för uppklädd”
Marcus Larsson tycker att svenska män klär sig bäst i hela världen, men han vill gärna dressa upp dem ett snäpp till. Hans stora passion är välkläddhet och efter att ha designat för MQ tar han nu steget vidare och förverkligar drömmen om det egna klädesmärket Ljung.
QX:s Magda Gad har fikat med honom på Fåfängan och pratat gaymode, tanktops, discojeans, Dior-skor och mycket annat.

Det är Sonjas år i år
I nio veckor har hon legat etta på Svensktoppen och därmed är hon den mest långlivade på någon lista av årets bidrag. Sonja Aldén har med andra ord fått ett rejält genombrott med ”För att du finns”, och vår redaktör Ronny Larsson har lunchat med henne…

Från spårvagnsförare till SJ-boss
Hon är toppchef med ansvar för miljardbelopp, men saknar utbildning för sitt yrke och har bara sökt ett enda jobb i sitt liv – som spårvagnsförare.
QX:s redaktör Magda Gad fick en pratstund med SJ-bossen Helena Leufstadius ute på Arlanda, innan Helena åkte iväg på drömresa till Tibet med sin fru Marianne.

Pink! Peter har gjort den rosa kokboken
Behöver världen ännu en kokbok fylld av recept och snygga bilder på eleganta maträtter? Svaret är ja. Världen behöver ”Pink! Den rosa kokboken” som är så gay att till och med din mormor skulle förstå det om hon bläddrade i den.
Anders Öhrman har träffat Peter som har skrivit boken.

Bland TV-spel & Queera hjältar
QX:s spelrecensent Oskar Smulski har letat fram hjältar från tv-spelsvärlden som är queer och lite mer än så…

Trendiga Mallorca
Mallorca. Charter, hotellkomplex, Bamseklubbar och svenska köttbullar. Jag har haft allt fördomar man kan ha om Mallorca. En hel ö med turistande rollkaraktärer från Sällskapsresan och pensionärer. Med andra ord har Mallorca aldrig lockat mig. Förrän nu.
QX:s chefredaktör har varit på spanskön och lämnat reserapport.

Pride Debut
Stockholm Pride anordnas för tioende gången i år. Här får du träffa sju personer som i år ska gå för första gången. Hur kommer det sig? Är de nervösa? Vad ser de fram emot? Har de bestämt träff med någon?

Dessutom:
Ulrika Skogby är Prideaktuell med nytt album. Sara ”Bruden” Lövestam har skrivit krönikan ”Tillbaka till barrikaderna”. Sara Lövestam har också letat upp 22 personer som ska på Pride; vad ser de fram emot och vilka artister vill de se på scen? Anna och B>Renée var tillsammans, sen gjorde de slut och startade bilskola ihop. Julia är utbytesstudent från Schweiz och hennes värdfamilj är Hans och Jim-Alex. Reportage från Beiruts enda girls-only klubb. Mats Strandberg har skrivit om bögar, flator och vallgraven emellan oss. Självklart har vi också recenserat de senaste filmerna, böckerna och musiken. I detta nummer har vi även en guide över samtliga fester under Pride.

Publicerad: 2007-07-25 15:55:17