Resan började en vecka tidigare i Köpenhamn för att sedan göra strandhugg runt Östersjöns hamnar. Först i tur var ett besök i Warnemünde med dagsutflykt till Berlin, därefter styrde skeppet till Tallinn, St Petersburg, Helsingfors och slutligen Stockholm.
Under kryssningen underhölls gästerna av några av Gay-USAs tyngsta djs som Abel (Miami), Warren Gluck (New York) och Brett Henrichsen (Los Angeles).
Gamla discoflamman från 80-talet, Belinda Carlyle, lipsynkade ombord, sångaren Josh Zuckerman med det fantastiska leendet sjöng live, cabaretunderhållarna Rick Leonard och Carla från Miami och Matt Yee förgyllde nöjeslivet ombord med sprakande uppträdanden.

Te-danser på eftermiddagarna och temapartyn på kvällarna med huvudfesten ”the White Party” skapade tillfälle till extasisk dans långt in på morgonkvisten.

QX hade tillfälle att träffa flera supernöjda homosar som under en vecka funnit vägen till en lyckad semester på ett av de mest optimala sätten att resa och se världen på. Det samlade intrycket var att det var en mycket lyckad satsning av Atlantis Events att utöka sina olika destinationer till en resa runt Östersjön. Sedan tidigare gör man de populära kryssningarna i Karibien, Sydamerika och Stilla Havet – den amerikanska kryssningsmarknadens närområden. Atlantis europeiska äventyr omfattar förutom Östersjön även de uppskattade Medelhavskryssningarna som står näst på tur i månadsskiftet augusti-september.

När kryssningsgästerna under lördagen fått smaka på allt det goda som Stockholm har att erbjuda gaypubliken vad det gäller shopping och sevärdheter blev det dags för förlustelser på Mälarpaviljongen, drinkar på Torget, ragg på Side-Track och ”rough-trade” på SLM. Senare på kvällen hade klubbfixarna bakom BoyBar XL och Clean att öppna portarna till kvällens stora fest på sagolika Berns Salonger. Här pumpades den sista svetten ut till tung klubbmusik från svenska djs som Henrik Tornberg, Marcus Ullmarker och Anders Sewerinson. Många fortsatte sedan till Lino och efterfestade där man också hade haft ett hett party med kryssningstema.

Publicerad: 2007-07-22 20:46:46