Premiärlejonet och galafesternas drottning Alice Timander är död.
– Mamma avled i morse vid tvåtiden. Hon somnade in i soffan, säger Tomas Timander, 55. Hon hade gått upp tidigt och satt sig där i sitt finaste nattlinne. Det var helt odramatiskt, hon satt och somnade in precis som hon ville ha det, säger han till Aftonbladet.

Alice intervjuades i QX så sent som i november 2006 angående filmen ”Alice och jag” som gick upp på biograferna.

Alice, hur kom det sig att du nu skall bli filmstjärna
– Ååh, filmstjärna vill jag inte säga men filmflicka låter bra tycker jag. Den här regissören blev tydligen väldigt fäst vid mig när hon såg en intervju med mig. Hon tyckte att jag kändes missförstådd. Så det här är framför allt en film om starka kvinnor.
Känner du dig missförstådd?
– Ja det är klart att folk nog ofta ser mig som en ”hoppa” som bara springer på premiärer. Men det finns så många andra sidor av mig. Jag har alltid stått på egna fötter och haft mina tentakler utåt.
Men du har haft skådespelardrömmar?
– Ja, om jag har! Jag gick teaterskola och lärde mig bland annat steppa under “käftistiden”. Men en regissör sade när jag var 24 att jag aldrig skulle bli skådespelare och då kände jag att livet var slut. Men det är enda gången jag känt så.
Det som Rebecka fastnade för i intervjun med dig var att du sa att du aldrig känt dig älskad, är det så?
– Ja, det ligger mycket i det. Min pappa var väldigt sträng, jag var i princip inlåst hemma tills jag var 15 år gammal. Jag kände mig så ensam och visste ingenting om livet utanför. Jag visste inte vad vin var för något och jag visste inte hur barn blev till. Det enda jag gjorde var att läsa mig igenom hela den svenska litteraturen i pappas bibliotek. Och när jag var på en premiär med min första man, som var skådespelare, och alla hans skådespelande vänner och det skulle tas ett foto fräste en av skådespelerskorna till mig ”flytta på dig , du hör inte hit”. Jag vankade hemåt i mörkret och i det ögonblicket svor jag för mig själv att jag en dag skulle få allas blickar på mig. Och det tycker jag faktiskt att jag lyckats med!

Publicerad: 2007-07-03 13:35:26