Pride 2007

Som QX.se tidigare skrivit råder det strid om varumärket Mr Gay Sweden. Festverksamheten Clean Groups Navid Jalalzadeh Kabiri registrerade i höstas ett figurvarumärke hos Patent och Registreringsverket som Ulrich Bermsjö lämnat in ett bestridande emot med hänvisning till att han tidigare drivit verksamhet under det namnet. Bermsjö har samtidigt lämnat över årets arrangemang till Cunigundas Leo Berglund.
Hos PRV är det Navids registrering som finns angiven idag. Och just nu mal PRVs juridiska kvarnar. Under tiden kommer två Mr Gay Sweden-tävlingar att arrangeras i samband med Stockholm Pride. Först efter Pride-festivalen och tävlingarnas genomförande kan ett utslag från PRV förväntas.
De två tävlingar som nu arrangeras är Leo Berglunds den 1 augusti på Club Connection och Clean Groups den 3 augusti på Münchenbryggeriet.
Inför tävlingarna är nu aktiviteten i full gång vilket bland annat kunnat noteras på Qruiser där några tävlande och de två arrangörerna har klubbar.
Nu på fredag arrangerar klubben Queer i Göteborg sin deltävling till Mr Gay Sweden den 1 augusti. Mr Queer kommer att utses av en kändisjury och med Martin ”Miss Inga” Johansson som konferencier. Sex killar ställer upp och kan ses på hemsidan MrGaySweden.se.

På fredag är det även sista chansen att anmäla sig om man vill delta i Mr Gay Sweden den 3 augusti. Anmälan sker via hemsidan clean-group.com.

På söndag har Patricia i Stockholm sin deltävling till Mr Gay Sweden den 1 augusti. De som vill delta i tävlingen om att bli Mr Patricia kan anmäla sig till Babsan.
Klart är även enligt Leo Berglund att RFSL-Stockholm liksom Club Connection utser en kandidat i Mr Gay Sweden 1 augusti.
Dessutom kommer fyra kandidater som inte är kopplade till en förening eller klubb delta. Vill du ställa upp i tävlingen kan du anmäla dig via hemsidan mrgaysweden.se.

Navid berättar för QX.se att vinnaren i tävlingen den 3 augusti går vidare till 2008 års Mr Gay Europe-tävling.
Morten Rudå på Mr Gay Europé säger till QX.se att han idag har ett avtal med Navid.
– Jag kan inte lägga mig i den strid som är idag, men jag har efter ett gott samarbete med Navid avtal med honom att sända en delegat i år och att vinnaren den 3 augusti deltar i nästa års tävling.
– Påverkar utslaget hos PRV vem som ni accepterar som den svenska kandidaten?
– Det får jag ta ställning till senare men just nu gäller att det är Navid vi har avtal med, säger Morten Rudå till QX.se och lägger till att det kan bli så att man till nästa års tävlingar har en svensk representant som inte bär titeln Mr Gay Sweden.
På Mr Gay Europes hemsida anges Joakim Ronnie Gustavsson från Stockholm som 2007 års svenske kandidat. Han deltog vid förra årets Mr Gay Sweden-tävling på Berns. Mr Gay Europe 2007 hålls samma helg som Stockholm Pride i Budapest.

Fakta om de två tävlingarna:
MrGaySweden 1 augusti:
Hålls på Club Connection.
Arrangeras av Leo Berglund
Vinnare utses bland finalisterna (från deltävlingar och direktanmälda) dels av jury och dels genom omröstning bland gästerna. Gästernas röstsedlar består av kondomer man köper till stöd för Posithiva Gruppens stödfond.
Beroende på utfallet i PRV striden och Mr Gay Europe-organisatörernas ställningstaganden kan vinnaren komma att delta i Mr Gay Europe-tävlingen.

MrGaySweden 3 augusti:
Hålls på Münchenbryggeriet.
Arrangeras av Clean Group.
Vinnare utses bland de nio finalisterna av en jury.
Vinnaren går enligt enligt nuvarande avtal vidare till 2008 års Mr Gay Europe-tävling.

Så nu är det upp till hugade deltagare att själva avgöra till vilken tävling man vill anmäla sig. Här nedan kan du skaffa dig mer information.

Vill du delta i Mr Gay Sweden den 1 augusti.
Mer info här

Vill du delta i Mr Gay Sweden den 3 augusti.
Mer info här

http://www.qx.se/nyheter/artikel.php?artikelid=4882

Källa: Tidigare artikel om tvisten

Publicerad: 2007-06-26 18:46:37