På söndag sommarpratar Mark Levengood:

För fjärde gången ska Mark Levengood sommarprata. Första gången var för 14 år sedan, 1993. Sedan dess har det blivit ytterligare två gånger, 1996 och 1999.
– Jag har blivit tillfrågad några gånger därimellan, men jag har inte riktigt haft tid, säger Mark. Jag har prioriterat familjelivet. Men i år lyckades jag få ihop det, men ett krav var att jag skulle få ett datum tidigt på sommaren för det tar mycket kraft och energi att göra ett sommarprogram.
Du går ut efter Ulf Lundell, hur känns det?
– Man hoppas ju alltid att personen innan ska vara jättetrist, att det ska var någon trist och grå civilingenjör som pratar om en massa tråkiga saker (skrattar). Men Ulf är ju väldigt bra och jag tycker själv mycket om honom. Men han är ju också extremt heterosexuell, jag är inte lika extremt heterosexuell, så det kanske är bra att jag tar över efter Ulf.
– Du kan i alla fall skriva att jag kommer att hålla homoflaggan högt!
Vet du vad du ska spela för musik?
– Ja, jag hade låtlistan klar redan när de ringde och frågade mig, så jag var förberedd (skrattar).
Det är ju många intressanta namn i år som ska vara sommarvärdar, är det någon särskild du kommer att lyssna på?
– Christer Fuglesang. Han tänder min raketmotor (skrattar).
Vad ska du göra i sommar?
– Vara med familjen. Sedan ska jag till USA i höst, men innan dess ska jag ju hålla i Schlagerkvällen på Pride. Schlagerkvällen och Melodifestivalen tackar jag alltid ja till utan att fråga min manager först. Det är så himla kul!

P1 Sommar, söndag 24 juni, 13.05.

Publicerad: 2007-06-23 12:00:00