Tv-tjafs

I sann tv-serieanda kommer här en resumé:
Isaiah Washington lackade ur på sin kollega TR Knight eftersom Knight var sen till en inspelning, och kallade honom ”faggot”. Bråk uppstod eftersom Knights kollega Patrick Dempsey försvarade sin bögkompis och tog till knytnävarna. Allt kommer ut i media och TR Knight känner sig manad att komma ut som bög i veckotidningen People.
Hopp till Golden Globe-galan, där seriens stjärnor står på scenen i presscentrat och Isaiah Washington får frågan huruvida han någonsin kallat Knight ”faggot”. Washington förnekar och skojar bort det. Detta leder till att en annan av seriens stjärnor, Katherine Heigl blir förbannad och i en intervju senare under kvällen säger hon att hon verkligen står på Knights sida och att Washington borde hålla tyst i offentliga sammanhang.
Washington gör avbön i media, ber TR Knight om ursäkt och gayorganisationen GLAAD får honom att säga nåt fint om att vara homosexuell.
Men media fortsätter att nämna bråket i samband med artiklar om serien, som är en av USA:s mest sedda, och tv-bolaget ABC är inte nöjda. Det skvallras om att Knight ska hoppa av och det skvallras om att Washington ska få sparken. Och nu i dagarna blev det alltså klart att Knight skriver på ett nytt kontrakt där han får 125.000 dollar per avsnitt och fortsätter som seriens George O´Malley. Samtidigt får nu Washington kicken från serien och är tydligen ”mycket arg”. Han finner sig inte i att bli behandlad så här, enligt ett uttalande via sin advokat i amerikansk media under fredagen.
Fortsättning lär följa….

”Greys Anatomy” visas på Kanal 5 i Sverige varje onsdag men har just nu sommaruppehåll och är tillbaka i höst.

Publicerad: 2007-06-10 00:00:00