Nationaldagen, eller snarare natten innan, håller på att utvecklas till en tung gayparty-kväll!
För de kulturintresserade är det ett hett tips att ta sig till Nybrokajen 11 (ännu en gång!) för att höra Kvinnokören Sapphonia sjunga!
Nya gayklubben Gaysha har premiär ikväll på nya balla haken Morfar Ginko på Swedenborgsgatan. På scen står Therese.
Efter klubbpremiär är det sedan nära till Side Track och en skön promenad till Roxy eller ner till Gamla Stan och bar/krogarna Mandus, Torget eller Leijontornet!

För de tjejer som vill parta vidare är det Connection och Mouse Club som gäller ikväll. Dj för kvällen är Inca och dessutom utlovas hemliga gästartister som bjuder på en schlagershow med Melodifestivalkänsla. På plats finns även shoppen Aqua Iris, det blir karaoke och happy hour hela kvällen.
Dj Inca spelar även på onsdag kväll.

Ikväll har även klubben Clean fest. Denna gång är det Mango på Sveavägen 36 som är festplats. Djs är Markus Ullmarker, Niklas Paus och Jesper Lögdahl som kör på ter dansgolv. Dessutom uppträder Juan-Pedro and his sparkling crew.

Kaos-world har kalas tillsammans med Mekanomind. Sjätte tunnan i Gamla Stan är platsen och det blir liveframträdanden av liksom en lång radda DJs: Misjah (Rotterdam), Odela (Tsunami Records), bakKbone, Godspeed och så i dresscode-rummet Jean (”för alla dirties”). Gutter är festnamnet som körs för fjärde gången och det utlovas kul publik, hög tolerans och snuskiga drag.

Läderklubben SLM har extraöppet ikväll med baren igång mellan 22-02.
Med den heta försommarvärmen som hettar upp våra nordiska kroppar är dessutom Kungsholmen ett bra tips ikväll. Göken och grannkrogen, afrikanska Chakula, har fantastiska uteserveringar med såväl grannskapets folk som gayisar. Och nere vid strandkanten ligger Mälarpaviljongen och dess nya partypråm – räkna med fullsatt idag och nationaldagen.

I Uppsala är det kalas ikväll med Pink at Orange. Pink kör nationaldagstema, det vill säga QueerSverige-tema. Festen arrangeras i samarbete med landskapsarkitekterna som i mars satte kitschen på dagordningen. Det blir kroppsmålning från klockan 19.00 och vid midnatt hissas flaggan – oklart ännu om det blir regnbågsflaggan eller svenska.
Dj är Linus Laurin som utlovar electronica och ”garanterat schlagerfritt”. Dessutom spelar Uppsala Sisters (Jennie Månsson, Åsa Martén och Sofia Säfholm.

Pink at Orange drivs av Emelie Hedlund, Johannes Bjerknes och Urban Laurin med målet att skaka om i de konservativa normer som råder i Uppsala – och att fixa bra fester såklart!

http://www.qx.se/guide

Publicerad: 2007-06-05 12:48:39