Fyra killar och en balett
Balett – fjollig finkultur eller muskulösa kraftpaket i trikåer? När det gäller en så bred konstform som balett är det inte konstigt att associationerna är många och vitt skilda. Men vi kan säkert vara överens om att det finns en hel del fördomar när det gäller balett i allmänhet, och manliga dansare i synnerhet.
QX träffade fyra av Kungliga Balettens manliga dansare inför premiären av ”Cendrillon”, en modern version av Askungen, för att ta reda på sanningen. Att vara dansare verkar inte vara en dans på rosor, snarare ett jobb för en riktig karl…

Att vilja vara singel
Är singellivet bara en transportsträcka tills man hittar någon? Think again, vi har träffat tre som inte alls håller med.

Alla steg bär till Roine
Han är en av Sveriges bästa koreografer och har skapat Jöbacks “Cabaret”- steg, “Singin in the Rain”-magi och Carolas Eurovisionsuccé i fjol. Möt Roine Söderlundh.

Brudarnas Barcelona
Det har skrivits spaltkilometer om Barcelonas gayliv, men alltid med fokus på bögarna. QX hade ett mål när vi åkte dit, att komma hem med en fullspäckad gayguide för flator. Varsågoda!

Gayvärlden blev snabbt min värld
Att Sarah Dawn Finer slog igenom i Melodifestivalen är en sanning med modifikation. Den 25-åriga sångerskan med amerikansk mamma och brittisk pappa har varit verksam inom artistbranschen sedan barnsben och spelat in film, dubbat tecknat, talat in reklamspeakers och sjungit med namn som Agnetha Fältskog, Peter Jöback och Putte Wickman. Men den stora massan fick upp ögonen för henne genom låten I remember love en vinterlördag i Melodifestivalens fjärde deltävling där hon skrällde till och gick direkt till Globenfinalen.

När det inte finns något att se på TV
Det regnar ute och du står i videobutiken. Du har betat av det mesta på Topplistan och vet inte vad du vill se. Här får du några bra tips på gamla och nya filmer, både homo och totalt ohomo.

11 sommarböcker
Elva böcker. För elva sommarveckor. Här är boktipsen för både bokproffs och nybörjare.

Dessutom:
Intervju med Mats Strandberg som släpper bok nummer två. Vi har pratat med den öppet lesbiska Hollywoodstjärnan Heather Matarazzo som är aktuell i filmen Hostel II samt pratat terror med Anne Holt. Vi recenserar nya skivor med Idolerna Måns Zelmerlöw och Danny. Och hyllar Ulrich Bermsjös projekt Nouveau Riche. Och så har vi sett filmerna ”Breach”, ”Pirates of the Caribbean III” och Tarantinos ”Death Proof”. Dessutom har vi minglat bland flatorna på krogen Intern i Stockholm.

Publicerad: 2007-05-30 00:00:00