STOCKHOLM
Mandus har storbild-TVn igång på fredag kväll. Diamond Dogs är med i semifinalen i TV4:s Talangjakten. Bänka er framför rutan och hejja fram favvo-drugorna!
På Lino är det följande DJ-uppställning: Klubben, JJ, Schlagren Edward och på utegården Anders.


WAD-Girls har schlagershow på Connection på lördag kväll då Emil Hellman sköter DJ-båset. På fredagen är det Warren Jon som spelar.
På Leijonbaren, vars restaurangdel, Leijontornet fick Guldraken av DN På Stan i kategorin Lyx, och som själva blev nominerade i kategorin ”bästa bar” är det öppet som vanligt. Biklubben Honung letar dock just nu nya lokaler.


På SLM är det nu i helgen den tjugonde Bastille-festen. En helg som hyllar den kanadensiska konstnären och hans fantasier och lustar! Fredag kväll blir sedvanligt strikt med gummi-kläder, oöm skin-stil eller annat ruffigt och smutsigt. På lördag gäller strikt ECMC-dresscode och discot är igång. Kolla in hemsidan bastille.se för mer info.

Fredag betyder Klubb Intern där numera vädret tillåter att man hänger på utegården! Dj för kvällen är Yrla.
Mälarpaviljongens fantastiska ponton gör succé. Varmt väder = skönt galet på Norr Mälarstrand. Ett kvarter upp är Gökens uteservering igång hela dagen och när natten slår till fylls baren! Barmys även på Torget, Side Track och Roxy.
Fredag betyder även att Leonora har Kinks & Queens-fest. Denna gång är temat ”Spring-A-String-A-Sting-Party” oxh det utlovas en string-show. Festen hålls på Container på Odengatan och musiken som spelas är en mix av hillbillie, rock, gladjazz, 60-90-tals-disco.


Foto: Pierre Björk
Måndagarna är räddade! Makode Linde (TipTop, A**Hole, Detoxed och Diskret) startar nu på måndag klubben Ficks tillsammans med Dj Kornél Kovácsz (Teatron, Nacht, Paradise). Från musikspelaren blir det hela sommaren ut techno, hosue och ”bög” och utländska DJs utlovas uppträda på gästspelningar. Som grabbarna själva uttrycker det: ” en bögklubb där även straighta är välkomna. Lesbianer också, såklart.”


GÖTEBORG
Vi har alla börjat känna suget efter att strippa ner till bara badkläder och kasta oss ut bland klipporna och ner i det salta vattnet! Queer firar sommarens antågande fredag kväll med ett Beach Party. Dj är John Eltong från Köpenhamn och värdinnor är de alltid lika sköna Krizz DeeLight och Miss Fluffy. I Schlagerbaren spelar Kikki Garcia. Platsen är Park Lane, entré 100 pix och öppet är det mellan 23 och 05.
Castro har fredagspuben öppen och Gretas kör nattklubb fredagar och lördagar. Skönt mix på Gossip och hela Göteborg laddar inför nästkommande helgs BearWeekend, Lesbisk Festival och HBT-GBG-festival. När Sveriges framsida tar ton är det med besked!

MALMÖ
På Wonk har man besök av Dj Marcus Ullmarker (Sthlm) som spelar på stora golvet. The Disco Darlings sköter 79-90-golvet och populära karaokebaren är igång. GoGodancare från CleanGroup hettar upp stämningen.
Tangoverkstaden och Café Banjo fixar på fredagskvällen Malmös första QueerTangofest. Pröva på att dansa tango kan man göra med nybörjarhjälp mellan 19-21. Dansar gör man hela natten!


SUNDSVALL
På fredag kväll är det Open Mind-fest på Oscar i Sundsvall. Partaj för bögar, flator, bin, trans och queers. Boka redan nu in nästa fest som blir den 29 juni.


I Borlänge blir det som alltdi sista fredagen i månaden Dalarna Goes Gay-fest. Man håller till på Bolanche och icke medlemmar (i RFSL) har en 20-årsgräns. Medlemmar måste vara minst 18 år.

UPPSALA
Club Orchidea firar sjuårsjubileum! Diamond Dogs uppträder vid 23.00 och Dj för kvällen är Nike. Kom i tid – uppmanar arrangörerna. Platsen är Fredmans pub.


MER FESTER
Gayfest på K6 lördag kväll i Karlstad! Club Zarah alltså! I Borås är det grillparty och disco på lördagskväll. Magasinet är platsen!
Priscilla Queen of the Desert (se bilden) visas på utomhusbio i Växjö lördag kväll. Filmen startar 22.00 på Smålands museums gård.
RFSL Kristianstad har pub-kväll på lördagen.

http://www.qx.se/guide

Källa: QX Gude

Publicerad: 2007-05-25 00:00:00