För femte året hålls en Pridefestival i norska Bergen. I år är den, enligt arrangörerna, större än någonsin och lördag kväll startar man med grillfest på klubben Finckens gård med efterföljande fest. Så följer en vecka av debatter och fester, där bland annat Ms respektive Mr Pride Bergen, en showkväll där du själv kan uppträda, en Sex Night och så den stora avslutningsfesten där Bodies Without Organs står på scen.
Från Danmark kommer dragshowgruppen Queens of Denmark och har show dels på fredagen och dels även vid utomhusfesten efter paraden på lördagen.
Bergen Pride ligger över Första Maj-firandet och därför passar de som vill på att gå med i LO-tåget på tisdag, under regnbågsflaggor. LO är tillsammans med gaytidningen Blikk, Nettavisen, byggfirman B-O-B och Qruiser.com dessutom festivalens sponsorer.
Dagen innan Första maj hålls en av veckans seminarier där Kim Friele deltar. Friele är en av den norska hbt-rörelsens mest kända förkämpar och är idag engagerad i Arbeiderpartiets hbt-nätverk.
Andar seminarier under samlingsnamnet Pride Dialog som arrangeras är ett om skolan och ett annat om diskriminering.
Höjdpunkten blir självklart själva Paraden som hålls den 5 maj klockan 14.00 från Skoiten till Festplassen där det blir Prideshow, tal och utdelning av det positiva och negativa priset.

Hela programmet hittar du på Bergen Prides länk och i QX.se/guide.

Till Bergen tar du dig enkelt med SAS med mellanlandning i Oslo eller Köpenhamn och från den 4 maj även direkt från Arlanda med Fly Nordic.

Bergen Prides hemsida

http://www.qx.se/guide/index.php?lista=292&typ=vecka

Källa: Programmet för Bergen Pride

Publicerad: 2007-04-28 00:00:00