Ute ikväll:

Ola Salo
Vem kunde tro att The Ark skulle delta i – och även vinna – Melodifestivalen? Och att allt faktiskt började under en omslagsplåtning till QX för drygt tre år sedan.
QX åkte till Malmö och träffade honom.

Hur gay är Danny?
Danny var killen som det stod skrivet stjärna över när Idol rullade igång i höstas och när han åkte ut brast tusen flickhjärtan (och bögditon). Men han har visat sig klara sig alldeles utmärkt utan Idol-prylen för efter topplisteettan Tokyo kommer nu Dannys debutplatta, full av partymusik och med bara en ballad.

Pride så in i Norden
Sommaren står för dörren och så gör även Pridefestivalerna runt om i Norden. Förutom i huvudstäderna i Norden anordnas även Pridefestivaler på lite andra ställen. QX har listat 11 av dem.

Sahara är hetare är någonsin
Maria, Jennie, Johanna och Josephine heter brudarna i Sahara Hotnights som spelat tillsammans ända sedan barndomen hemma i Robertsfors i Västerbotten. Tre år har gått sedan förra albumet ”Kiss and tell” men den 18 april släpptes nya plattan ”What if leaving is a loving thing” och inom kort beger sig tjejerna ut på turné i Sverige, Norge och Danmark.

Berlin – Europas gayhuvudstad?
Berlin är på väg tillbaks. Med stormsteg! Europas forna gayhuvudstad behöll i den västra delen sin lockelse under den tid då muren skar staden i två. Men det komplicerade i att ta sig dit gjorde att nya generationer fick svårt att upptäcka staden. Efter murens fall påbörjades återskapandet av Berlin som huvudstad och gaylivet skakade steg för steg av sig dammet från de tudelade åren.Idag har det mesta putsats upp och Berlin är åter en enad stad och som alla stora städer en miljö med en mängd ansikten.

Mr torso
Konstnären Leif Jacobsson ställde ut under Stockholm Pride 2003. Hans uppmärksammade konstverk ”torso” gjorde succé. Och han sålde otroligt många av dem. Vilket skapade ett litet problem, folk trodde inte att han kunde göra något annat.

Sofia är ny Prideboss
Sofia Sjöö, som tar över ordförandeskapet för Stockholm Pride efter Ulrika Westerlund, har frivilligjobbat inom Prideorganisationen sedan 2004. Hon har varit ansvarig för Pride House, men även jobbat för community- och informationsgruppen.
– Ett av mina knäppaste minnen från Stockholm Pride var efter stängning förra året när vi langade upp säckar med pantflaskor i en bryggeribil. Tänk dig ölflaskor som legat i plastsäckar i solen ett par dagar! Det var minst sagt berusande”.

Caliente flyttar till söder
Club Caliente är gayklubben som varken spelar schlager eller electro. Romina, Yakira och Azar startade klubben för att de saknade ett ställe med reggeaton, hip hop, rnb och dancehall. Konceptet gick hem och nu byter de upp sig till ny lokal.

Danmark skickar en dragqueen till Helsingfors
Peter Andersen framför Danmarks bidrag till Eurovisioncirkusen. Eller egentligen är det hans scenpersona DQ som tävlar för Danmark med discopop-låten ”Drama Queen”. Låten ratades först av de danska tittarna, men röstades sen fram i en “Wild Card”-omgång och vann sen hela finalen.

Dessutom:
Mian Lodalen basunerar ut i sin krönika: ”Övertron på det heterosexuella, biologiska föräldrarskapet gagnar ingen!” medan Mats Strandberg vänder andra kinden till i sin krönika. Vi recenserar skivor med Sahara Hotnights, Michael Bublé och Sonja Aldén. Och filmer som ”Spiderman 3”, ”Death of a president” och ”Gangster”. Dessutom har vi i detta nummer infört en sida för TV-spel.

Publicerad: 2007-04-25 00:00:00