Nu tar den svenska hbt-idrotten ännu ett steg. Den 22 april är det premiär för Stockholm Snipers fotbollslag som spelande i Svenska fotbollsförbundets serie. Division åtta, den lägsta divisonen, startar man i och första laget man möter blir Folksam Fotboll.
– Målet för oss är en kombination av det sportsliga och att ha kul, berättar lagledaren Niklas Ek för QX.se. Vi är ett gäng i varierade åldrar och med allt från nybörjare till de som spelat tidigare.
Totalt blir det 18 matcher man kommer att spela innan serien är klar den 5 oktober.
Seriespelet för fotbollslaget pekar på att hbt-idrottandet i Sverige nu börjar ta allt mer organiserad form. Förutom Division åtta-laget så är ett damlag och ett motionslag på gång.
– Just nu har vi ca 18 betalade och 109 medlemmar på Qruiser-klubben, berättar Niklas. När detta väl kommer ut tror jag att det finns underlag för ännu mer folk.
Fotbollsklubben har dessutom en aktiv supporterförening som arbetar med att ge stöd till de aktiva och se till att laget får publik.
– Det finns läge för att vi kan bli det mest publikdragande laget i de lägre divisionerna, säger Niklas- Vi är glada såväl för supporters som flera spelare.
Förutom kontaktytan via Qruiser-klubben växer fotbollslaget genom att medlemmar tar med kompisar. På Korpens hemsida har de haft annons där man söker spelare.
Och via den annonsen har klubben fått tre straighta killar som spelar med. Att mixa upp laget såväl killar, tjejer som att välkomna heterosexuella ingår i Snipers tänkande.
Att Niklas själv är engagerad hänger ihop med ett gammalt idrottsengagemang.
– Jag har ett genuint sportintresse och främst fotboll, berättar han. Jag ha sett på fotboll sedan tio-årsåldern då pappa tog med mig. Jag har själva aldrig spelat på riktigt förrän nu när vi körde igång.
Det Niklas uppskattar förutom själva spelandet är den sociala biten med klubben.
– Att spela är roligt men även att träffa alla personer som är inblandade, säger han och berättar att han umgås med flera även privat.
– Man träffar folk som är ganska likartade värderingar och tankar, säger Niklas.

Via Tema Sport på Qruiser kan man hitta den idrottsverksamhet som pågår i Sverige nu. Mer kommer det bli! I sommar hoppas Stockholm Snipers på att få ihop en miniturnering mellan främst nordiska lag – liknande den stora Raballder Cup som varje år hålls i Oslo och de många turneringarna som arrangeras i Köpenhamn genom Pan Idrott.

Se mer på Snipers hemsida
Direkt kontakt med Niklas


Qruiser har sponsrat lagets match-tröjor


Från träningsmatchen i april mot Råsunda FC. Råsunda FC som består av AIK-fans vann med 5-2 men konstaterar på svenskafans.se att man fick det ”otippat tufft” mot det nybildade gaylaget som gjorde första målet och i halvlek var det oavgjort.

http://www.qruiser.com/theme/sport/?

Källa: Tema Regnbågssport på Qruiser

Publicerad: 2007-04-20 23:25:21