Under våren är Magnus aktuell med en ABBA Tribute-turné där han och flera andra artister kompas av ABBAs originalband (kommer till Globen 28 april). Parallellt med ABBA-turnén så är Magnus inne i studion och jobbar på sin fjärde soloskiva som ska släppas innan sommaren är det tänkt.
– Efter förra skivan som hade en vuxen framtoning med vackra melodier och texter av Glenmark och Strömstedt så kände jag att det återigen drog lite i disconerven! Det var mycket därför jag kände att det var värt ett försök till i festivalen när ”Live Forever” dök upp…
– Jag är oerhört stolt över de skivor och turnéer som Alcazar gjort tillsammans och tanken med den kommande skivan är att den ska hålla sig någonstans i gränslandet mellan Barbados och Alcazar – uppblandat med mycket sjuttio- och åttiotal. Jag jobbar dessutom med flera av de team som producerade Alcazars skivor på den här skivan och det känns kul att få sätta fart på benen igen, säger Magnus.

I skrivande stund så är fyra låtar inspelade och klara och ytterligare fyra ligger och väntar på inspelning. Under våren kommer skivan att göras klar och presenteras med en rykande färsk singel som skall följa upp ”Live Forever”:s framgångar på listorna.
– Det kommer att bli tufft att matcha en sån singel, men det känns redan nu att det ligger några riktigt sköna discosinglar på den här skivan!

På söndag kommer Magnus att gästa Patricia i Stockholm och vi kan glädja alla discotokar att det kan vara värt att ta sig dit den kvällen – för Magnus kommer nämligen att ha Sverige-premiär på nya låten ”Waves Of Love”!
– Ja, jag tyckte att det kändes passande att sjunga en låt med den titeln på en båt som Patricia, skrattar han. Det var den första låten som blev klar efter festivalperioden och alla runtomkring mig har gått och nynnat på den sedan dess, så nu tyckte jag att det var dax att äntligen testa den på en publik. Och då var valet inte så svårt vart det skulle ske… Låten är väldigt somrig och man blir glad som sjutton av den! Den luktar paraplydrinkar och sololja lång väg!

Publicerad: 2007-04-15 12:00:00