I ett stort mailutskick med rubriken ”Party!” som började sändas på tisdagskvällen spreds domar mot och förhörsprotokoll med tre personer. I mailet inkluderades även bilder på de tre och en bild på en grismask. Domarna från 2007 rör tidigare ej brottsligt belastade personer och gäller narkotikabrott där domarna gett villkorlig dom med samhällstjänst respektive villkorlig dom. Domen från 2004 gäller narkotikabrott med en avtjänad dom på 14 dagars fängelse.
Den utpekade vars dom och bild från 2004 sänts ut i massutskicket säger till QX.se att han polisanmält händelsen.
– Jag har polisanmält för förtal och vi har våra misstankar mot vem de kan vara då det skett flera liknande saker som pekar åt samma håll.
– Jag tycker det är jättetråkigt, säger han vidare. Skall vi leva i ett gayvänligt samhälle är det ingen bra väg mot det vi strävar efter allihop. Sedan finns det ju alltid sura människor.
De utsända domarna har inte redigerats och personnummer såväl som hemadress är inkluderade i mailet.

Den hotmailadress det sänts ut ifrån består dels av Bertil Oleanderssons felstavade namn och dels av en festfixarverksamhet.
– Jag tycker det är hemskt när någon lånar ens identitet och sprider felaktig information, säger Oleandersson till QX.se. Det är nackdelen med Internet att det finns de som vill förvanska information och skada andra människor.
Även Oleandersson har polisanmält att hans namn använts och hoppas nu att polisen skall lyckas spåra de som sänt ut mailet.
– Jag upplever det som en stor kränkning att man använder andras namn och inte kan stå för sina egna gärningar, säger Oleandersson som är eldsjäl bakom sajten Newsmix.se.

Publicerad: 2007-03-21 16:24:44