Party-helg

STOCKHOLM
Stockholm domineras av country-legenden Dolly Parton som hyllades vid Stockholm Pride 2005 med Dolly-teman på flera klubbar.
Från klockan 17.00 blir det förfest för alla Dolly-fans (även ni stackare som inte har biljett får komma) på Torget. Det bjuds på tilltugg och Budweisser finns väl kylda till försäljning. Country-musik spelas det såklart.
Efterfest arrangeras så av She-music från Malmö och dess eldsjäl Gudrun Hauksdottir som redan i måndags hade Dolly-kalas i hemstaden. Vid 20.00 tar de över Debaser Medis. På scen står bland andra Nina Persson, Robyn, Titiyo och The Emmylous ”extended version”. Har du inte fixat förköp kan du hänga vid dörren 20.00 då ”ett par hundra biljetter” säljs. 135 kronor kostar det.
På Connection i Gamla Stan blir det Dolly Parton-kalas både fredag och lördag.
– Utklädd personal och country-musik, berättar Mirre för QX.se.
I kväll spelar dessutom Emil Hellman och i morgon lördag Warren Jon.
Damer med klass och deras kinks hittar man på Leonoras fredagsfest som har temat ”69”. Container är platsen och efter senaste festen som firade 13-års Kinks and Queens-kalas lär klubben vara festligare än vanligt. Dj Patrik och Mingo spelar.
På fredagsklubben Intern spelar ikväll Felicia.
Lino på lördag har Bernhard i klubben, Edward i schlagern och Anders på gården. Passa på att njuta av den tidiga våren på utegården (nästa vecka blir det taskigt väder igen…).
På lördag har transklubben Switch party igen på Bysis. 19-22 är Switch igång.
Apropå Bysis så kan vi tipsa om onsdagar där kubanska klubben El Benny har öppet med Salsakurser. Gayvänligt såklart och svettigt!


Velvet på MouseClub
På lördag är det stor tjejfest å Kolingsborg. MouseKlubb – i Connections regi – öppnar 22.00 och har på scen Velvet som deltog i Melodifestivalen 2006 med ”Mi Amore” och Sara Varga. Dessutom uppträder Dragonkings. Dj-musiken levereras av Dj Inca (RnB, Disco. Schlager), Sanaz (house) och Katja & Helena (Riot, electro, punk och synt). GoGodanasare hettar till stämningen och förköp kan man fixa hos Connection (140:-) eller så kostar det 180 i dörren.
På läderklubben SLM där man i onsdags firade Zarah Leanders 100-årsdag är det barkväll ikväll fredag och på lördag är Jörgen A. Dj.
Fredag som vanligt uppsamlingsheat på Patricia efter att man haft Brunch på Torget.
Barerna: Torget har Dj Marcus fredag efter Dolly Parton-kalaset. På lördag spelar Anders. Side Track har som vanligt öppet med Dj David Hakkala och skön restaurang. Lounge och skönt är det på Roxy och mingligt och glatt på Mandus och Göken. Missa inte lounge-haket Leijontornet där du med fördel dricker skumpa!

MALMÖ
Wonk som nominerades i två kategorier vid QX GayGala, som bästa klubb och till Öresundspriset, fortsätter sina generösa satsningar. Lördag spelar London-DJn Melnyk och för att hetta upp dansgolvet uppträder GoGo-killar. Wonk spelar på 70-90-golvet och Belinda kör karaoken!
På läderklubben SLM är det i morgon Underwear party. Entrén öppen 22-midnatt. Dresscoden denna kväll är alltså just kallingar!
Saknar man Queer barer så är ett hett tips att slinka förbi Malmö Konsthall där en sådan ingår i Elmgreen & Dragsets utställning ”This is the first day of my life”. Öppet 11-17.

GÖTEBORG
Gretas kör fullt race fredag och lördag och Castro har klubben öppen bägge kvällarna. Och Gossip så klart. Ikväll fredag har Klubb Fête kalas på tema Vitt. Dj är Oli Viagra från Köpenhamn liksom Sir Ike och Monx. Fête håller till på Stars N Bars övervåning.
Missa inte att Peter Jöback är på Rondo med Cabaret!

LANDET RUNT
Gay Disco på Magasinet i Borås. After Dark har show i Norrköping. Pub kväll på lördag hos RFSL Kristianstad.

http://www.qx.se/guide

Publicerad: 2007-03-16 14:19:28