Bok

I tidningen Straights aktuella nummer berättar Gerhard Blum hans nya bok ”A Book To Have”. I boken blandar han sin egen konst, bilder av Denise Grünstein och texter från vännerna.
– Jag ville inte vara en självisk konstnär, säger han i Straight. Jag ville göra en kulturell kokbok.
Och det är precis vad ”A Book To Have” är, förutom en enorm arbetsseger.
Den 37-årige Gerhard är född i Tyskland, men lever sedan 1989 i Sverige och det är här han har utvecklat sitt spännande måleri, där prinsar och prinsessor, men också stark skinande penisar är några av de motiv vi kan se i hans tavlor.
I ”A Book To Have” återkommer just dessa motiv kombinerat med österländska drömmar och texter av bland andra konstnärskollegan Jan Hietala såväl som Marcel Marongiu, Maria-Pia Boëthius och inte minst Ulrika Knutson som skrivit om ”världens bästa Gerhard”.
Hela projektet är en enorm arbetsseger för Gerhard Blum som i fler år slitit med att hitta möjligheter till att finansiera boken.
När den presenterades vid Bokmässan i Göteborg var det papperssponsoren Munkedals AB som huserade Gerhard.
Med hjälp av tryckeriet, repron, bokbindaren, formgivaren och vännernas insatser har han till slut lyckats sjösätta boken och efter hans tal vid releasefesten ikväll kan han med gott samvete släppa loss.

”A Book To Have” finns just nu på bland annat bokhandeln Konst-Ig och Åhléns. Så fort vi får fart på QX.se shopen, kommer den även att säljas här. 20 kronor per försåld bok går till Noaks Arks Barnverksamhet.

Läs intervjun i Straight: klicka på länken nedan för att se var tidningen finns, eller beställ prenumeration; klicka på knappen Info ovan.

http://www.qx.se/info/straight.php

Publicerad: 2000-10-10 09:00:00