Festivaler

Aldrig tidigare har en så bred feministfestival arrangerats i Stockholm. Arrangörerna av Kulturfeministfestivalen, Katja Gustafsson, Elmina Fors och Helena Hiltunen har tillsammans med Studentkårens Malin Henriksson satt ihop ett tre dagars program på Allhuset vid Stockholms universitet.
På hemsidan beskriver de varför de gör denna satsning:
”Vi vill med denna festival hylla de som arbetar feministiskt inom kulturen.. Förmedla kontakter och vi hoppas att man som besökare ska bli inspirerad, överraskad och peppad.”
På scen Goldman (efter Emma) och Scen Solanas (Efter Valerie) står ikväll bland andra Birgitta Stenberg och Pia Laskar, gruppen Client och Emmon liksom Maja och Romantica.
Från 19-03 är det öppet och efter uppträdandena spelar DJs.
På lördag då även scen Acker (Efter Kathy) öppnas kommer Tiina Rosenberg och Karin Lindeqvist. Föreställningen ”You give gay poeple a bad name” visas och Normal förlag talar om ”subversiv kommerialism”. Det blir en modeshow och en Dj Techno show. Malin Vulcano står på scen liksom Tiny Boyz. Och Ulrika Dahl har Queercollaboration med Del Lagrace Vulcano. På lördag är det öppet mellan 12-03.
Söndag är avslutningsdag och öppet mellan 12-23. Då kan man höra Anarkafeministkören, var med på Fuckshop för tjejer, träffa RFSL-Ungdom och lyssna till Strula med Siri.
Dessutom kan man se film och sjunga karaoke under helgens gång.

Lördag är det även en feministfestival på Kafé 44 på Söder i Stockholm. Festivalen välkomnar ”alla feministiska kön och kynnen” och diskuterar utifrån ”det bedrövliga valresultatet”. Nystart och inspiration krävs, menar de och inledningstalar gör Mian Lodalen klockan 10.0.
Övriga medverkande är Majgull Axelsson, rock med Katharina Nutall. En debatt förs från 12.30 mellan Josefin Brink (v), Elin Alvemark (Bang mm), Sofia Priftis (Kvinnopolitiskt forum), Devrim Mavi (fi) och Johanna Palmström. (Teater Lacrimosa/Feminister i opposition). Debattledare är Anna-Klara Bratt och Anna Hellgren.
Efter debatten fortsätter festivalen med feministcountry, det blir även här samtal mellan Pia Laskar och Birgitta Stenberg, besök av United Sisters, tidningen Sluts Lawen Mohtadi liksom sång och dans av Lill-Marit Bugge.

http://www.kulturfeministfestival.se

Källa: Kulturfeministfestivalens program

Publicerad: 2007-03-09 13:00:00