Först i världen

– Det är med enormt stor glädje vi välkomnar beslutet att tillsätta en HBT-handläggare! säger kapten Ulrika Hansson, ordförande för HOF; Homo-, bi- och transpersoner i Försvaret.
Försvarsmakten har bedrivit ett långsiktigt antidiskriminerings- och mångfaldsarbete genom projekten Normgivande mångfald och Fritt Fram. Man har bland annat utbildat över 4000 anställda och värnpliktiga i frågor som berör sexuell läggning i arbetslivet.
– Fritt Fram kommer att avslutas inom Försvarsmakten 2007-09-30, och genom detta kommer HBT-arbetet fortsätta inom Försvarsmakten. Att vi permanentar denna handläggarroll efter projektets slut visar att det förändringsarbete som Försvarsmakten bedrivit ger resultat, säger Ulrika Hansson och berättar att Försvarsmaktens beslut om att inrätta en HBT-handläggare är världsunikt:
– Nu äntligen kommer vi ha fastställda kontaktvägar och rutiner för HBT-arbetet och som första försvarsmakt i världen skall vi nu visa omvärlden hur långt HBT-arbetet har kommit i vår försvarsmakt.

Publicerad: 2007-03-07 10:16:05