Tomer Heymann från Israel

Tomer Heymann är en israelisk dokumentärfilmare som dras till riskfyllda platser och kontroversiella ämnen. I helgen kommer han till Judiska Teatern för filmvisning och samtal.


Tomer Heymann

Fyra filmer visas:


Paper Dolls handlar om en grupp transsexuella filippiner som gästarbetar i Israel som hemsjukvårdare. På nätterna byter de skepnad och kliver på scenen som dragshowartister.

A Bridge over Wadi är en film om en skola där det går både arabiska och judiska barn. Konflikterna som uppstår handlar såväl om manligt-kvinnligt som om skilda åsikter om religion och kultur.

Aviv handlar om Aviv Geffen som är en egensinnig israelisk rockikon, en frontfigur för ”The fucked-up generation”. En androgyn man som vägrat göra värnplikt, blivit ansedd som en skam och sedan slagit igenom som stjärna.

It Kind´a Scares Me är en film där Tomar Heymann visar sitt andra arbete som ungdomsledare i en liten stad nära Tel Aviv. Genom ett teaterprojekt arbetar han med en grupp brottsbenägna pojkar. En av dem kommer ut som homosexuell.

För mer information om när filmerna visas och om när du kan träffa Tomer Heymann, se Judiska teaterns hemsida. För biljetter ring 08-667 90 13 eller boka via Ticnet.

Publicerad: 2007-03-09 03:00:00