Melodifestivalen 2007

Vilken underhållning! Kvällens upplägg i ”Andra chansen” var något av det bästa vi sett i Melodifestivalssammanhang och det verkade svenska folket också tycka med tanke på det enorma antalet röster som trillade in. Oavsett vad man tyckte om låtarna så hade man en åsikt, bu eller bä, si eller så som Kristian Luuk sa.
Kvällen första duell Lanto-Jessica Andersson slutade fördel Jessica. Inte så förvånande med tanke på Jessicas oerhörda försprång i folklighet och charm, även om Elins framförande var oerhört proffsigt.
Jessicas röst var inte i högform under detta första framträdande, men hon tog igen det på charm och rutin.
Duell två mellan Jimmy Jansson-Sanna Nielsen var stenhård, men Sannas genuina schlager drog det längsta strået. Helt rätt tycker jag, även om jag vill plussa för Jimmys enorma proffsighet och talang. Han överlever lätt det här…
Duell nummer tre mellan Sonja-Uno & Irma är inget att snacka om. Sonja knäckte myspoparna med råge.
Och mästarmötet Nanne-Uggla blev en antagligen en storvinst för Uggla. Nanne hade helt enkelt inte låten i år, medan Magnus charmade loss betydligt mer än under delfinalen i Gävle.

Och när nu Jessica fick möta Sanna kunde vi lägga folklighet, röst och charm bakom oss (jämnt skägg mellan dom två schlagerveteranerna), och bara koncentrera oss på låten. Och trots att jag älskar Jessica som artist så hade faktiskt Sanna den vassare låten. Helt rätt so far!
Och duell nummer två var för mig helt given. Sonjas genombrott är nästan större än Marie Lindbergs och hon kommer att bli den högst placerade balladen i Globen. Marie, Sarah och Tommy har INGET att hämta när Amazoneni vitt tar i med sin unika stämma.
Visst kan man sörja att det blir en ballad till i Globen, men sörj då att Tommy Nilsson slog ut Lanto i delfinal ett, eller att Sarah tog bort Magnus Uggla, Nanne eller After Dark i sista delfinalen, och ge för guds skull inte Sonja hundhuvudet.

Jag som efterlyst schlager i Globen fick i alla fall bästa tänkbara resultat, ett stycke tradschlager och ett stycke klassisk schlagerballad.

Dessutom, vilken grej för Bobby Ljunggren som innan kvällen inte hade en enda finallåt i Globen och nu smackade in två!

Ska bli så spännande när vi nu går in i finalveckan, och jag är övertygad om att de fyra i toppen heter Måns, The Ark, Andreas Johnson och Sonja Aldén

..och missa inte min och Kens schlagerblogg på….

http://schlagerronnys.blogspot.com/

Publicerad: 2007-03-03 22:16:44