Party-helgen

STOCKHOLM
Ikväll blir det stort 13-årskalas med Leonora. Kinks & Queens firar att man skapat en ”Frihamn” som fotografen Christer Strömholm enligt ett helsidesreportage i DN På Stan skall ha kallat klubben. Just helsidan i På Stan gör att Leonora kan räkna med ett stort födelsedagskalas på Container. Öppnar gör hon 22.00 och festen pågår till 03.00.
På kvällens Klubb Intern spelar Dj Yrla electro, hiphop och 90tals eurodisco från klockan 21.30. Vid halv tolv tar Odd Lou över och spelar hiphop, r’n’b, dancehall, electrovibes och 90’s trash. Intern har numera öppet till 03 och samlar främst en tjejpublik och polare. Åldersgräns är 20 år, men om du är mellan 18-20 kan du föranmäla dig via Klubb Interns klubbsida på Qruiser.
På källaren Moldaus bardel Mbargo (där en gång i historien faktiskt SLM började sin bana) spelar Dj Piotr och Tilde, bägge kända från sommarklubben Slick, fredag kväll. Öppet är det mellan 21-01. En perfekt queerrunda börjar med besök på shoppen Hallongrottan, fika på Copacabana och så förfesta på Mbargo och sedan ta sig bort från Hornstull och ”hela vägen” uppför Hornsgatan till Klubb Intern. Tala om potentiellt queer-distrikt i stan!
Lino öppnar redan 19.30 och visar deltävling två av svenska melodifestivalen. Gratis entré fram till 21.00. När sändningen är slut så kan man drick skumpa och fira eller dränka sin sorg i! Dj för kvällen är Bernhard på stora golvet, Andreas i schlagern och Katy på gården.
Connection har öppet från 22.00 och kvällens Dj är Warren Jon. På lördag spelar Emil Hellman. Även på Connection visas festivalen på storbild och man öppnar på lördagen från 19.00 och färska nyheter utlovas från Schlagerbögarna som bevakar festivalen även på tidningen City.
Läderklubben SLM har på fredag kväll ECMC-tema. Insläpp för de medlemmar som har ECMC-kort eller de SLM-medlemmar som följer strikt dress code (och därmed bör se till att skaffa ECMC-kort). På lördag kväll är det Dj Risto som spelar, vilket betyder house-dunk.
På lördag kväll gör queer-klubbarna Combustion och Wotever gemensam sak med en fest på Kägelbanan. Livespelning av Tiny Boyz och Le Muhr. Dj Scratch. Fest att rekommendera å det starkaste för de som vill undvika schlager.
Technofolket njuter på gaysnälla Bastard på Folkungagatan 105. Olika (bästa) DJs och bra tips om fortsatt festplatser.
Schlager visas även på: Side Track, Roxy, Torget och Mandus. Göken tar schlagerpaus. Alla ställena självklart perfekta att inleda helgkvällens festande på.

MAMÖ
Medan Kinks & Queens i Stockholm firar 13 år så tar queer-klubben TomBoy tillfället att fira att man i två år skapat en spännande klubb där levande musik står i centrum. TomBoy är en i raden av nya gay/queer-klubbar som just satsar på liveband och Malmöklubben kan stoltsera med att vara en av de första i den klubb-genren i gay/queervärlden.
På scen står flat-bandet The Koo Koo’s från Umeå och dessutom spelar danska DJ-kollektivet Dame-u-love från Köpenhamn queer electropop.
Wonk har party lördag kväll med Deejay Johnny och Lola ToneDeath på de två golven och Belinda i karaoken.
SLM har sina klubbkvällar på lördagar numera med entrén öppen 22 till midnatt. Ikväll fredag är det temafest Golden Shower, med entrén öppen 22-23.
På Indigo är det Switch-kväll fredag. Pub för transpersoner från 19.30 – 22.30.
I veckan som kommer är det nya gayklubben Prince på torsdagar och Cabaret Moulin på onsdag kväll som lockar. Missa inte Gaygalenominerade Café Banjo som erbjuder en mötesplats fram till 18.00.
Ett hett tips för grabbarna är att ta tåget till Köpenhamn och pröva nya Hardcore. Killklubb i Tease regi på Hausergade. Lördag kväll är det så ”vanliga” Tease på lördagen. Kloka börjar eller slutar natten på undersköna Dunkel Bar på Vester Voldgade. Fantastisk musik och en bra blandning av folk som skiljer ut sig från Köpenhamns vanliga bögiga hang outs. Läderklubben SLM har tema Smoke out för grabbsen och tjejerna hänger med fördel på lesbiska baren Chaca.

GÖTEBORG
Gissa vad Göteborg är fokuserat på denna helg! Stans gayklubbar kommer svämma över av schlagerfestande gäster från är och fjärran. Castro har Schlagerparty ikväll 17-02 och i morgon är storbilden igång från 18.00.
Självklart är det även schlager som dominerar på Gretas såväl fredag som lördag. Om inte alltid i vad DJn spelar så i vad gästerna har förväntningar på!

LANDET RUNT
RFSL Östersund Jämtland/Härjedalen har sett till att även regnbågssinnade kan roa sig under VM i Åre. På Café Bubblan/Bar Oliven har de sett till att regnbågsflaggor finns på plats och såväl QX som Kom Ut delas ut liksom ett infobord om RFSL. Butiken Kaktus på Åre Torg har dessutom regnbågsflaggor till försäljning så att de som hejar på sitt respektive lands åkare kan blanda nationsflaggan med regnbågsflaggan.
I Linköping är After Dark på plats med sin show La Dolce Rosa. Spelar gör de på konserthuset ikväll och lördag kväll. Gayfesten i regionen hålls dock i Norrköping och RFSL lokalen SeaSide på lördag kväll. Passa på att även se Elisabeth Ohlson Wallins utställning ”In hate We Trust” när du är i stan.
I Borås är det lördagsdisco medan RFSL i Kristianstad har fredagspub.

http://www.qx.se/guide

Publicerad: 2007-02-09 14:09:05