Natten till idag genomfördes skadegörelse på RFSL-Stockholms lokaler från det som ser ut att vara nynazistiska grupper.
RFSL-Stockholm sitter i lokaler i ett kontorshus och vandalerna slog sönder gatuentrén till kontorshuset. Dessutom kastade de sönder några fönsterrutor flera meter upp i fastigheten.
I somras under Pride-festivalen tog en grupp nynazister föreningens fasadflagga och brände upp i en park. Bilder från flaggbränningen lades senare upp en nynazistisk grupps hemsida.
Även nattens attack tror man från RFSL-Stockholm kan vara kopplad till nynazistiska grupper.
En av de gatstenar som kastats in i lokalerna var målad med en grön färg och symbol som kan kopplas till en av landets nynazistiska grupper, berättar RFSL-Stockholms ordförande Jerry Adbo.
– Återigen tvingas vi uppleva det hot som ständigt riktas mot oss som organisation, som bottnar i starka fördomsbilder som tar sig uttryck i våld och hot, trakasserier och skadegörelse, säger han.
– Kommunerna måste ta sitt ansvar för det offentliga rummet, för att alla samhällsmedborgare fritt ska kunna vistas på gator och torg. De måste nu på allvar börja arbeta med att bryta fördomar i skolan och i övriga offentliga verksamheter. HBT-kunskap måste inbegripas i den ordinarie undervisningen, menar han.

Publicerad: 2007-02-07 12:46:41