TV-drama

Bråket som amerikanska veckotidningar gottat sig i sedan i höstas fick ny glöd i måndags då ”Greys Anatomy” erhöll en Golden Globe för ”Bästa TV-drama”.
Men låt oss ta en ”recap” i sann tv-serieanda…
Storbråket började med att TR ”George”Knight var sen till en inspelning av en scen och Isaiah Washington refererade till TR Knight som ”fagott” när han irriterat undrade var Knight höll hus. Detta fick skådespelaren Patrick ”McDreamy” Dempsey att gå till handgripligheter och gav sig på Washington för att han förolämpat hans kompis och kollega.
Bråket framstod först som ett tjafs mellan Dempsey och Washington, men snart började rykten florera om vad Washington sagt och TR Knight kände sig pressad att komma ut och bekräftade i tidningen People att han var homosexuell.
Kort efter detta bad Washington genom sin presstalesperson om ursäkt för att han förolämpat Knight och i och med detta kunde allt ha varit hyfsat lugnt. Men. Direkt efter vinsten i måndags under Golden Globe-galan intog skådespelarna och folket bakom serien podiet i pressrummet. Genast frågar en journalist huruvida Isaiah Washington kallat TR Knight ”Fagott” eller inte. Washington går då fram till mikrofonen och säger ”I did not call TR a fagott. Never happened, never happened.”. Sen tar seriens skapare Shonda Rimes över och menar att en reporter förvrängt denna incident och skojar bort det hela med att alla är så glada över att ha fått en ”Golden Globe” nu.
Ingen av skådespelarna sade nåt mer om händelsen vid detta tillfälle (men Dempseys och Knight håller minst sagt allvarliga miner under hela presskonferensen…).
Senare under kvällen brister det dock för Katherine Heigl som spelar Izzie i serien och hon berättar för en reporter att inte är nöjd med Washingtons beteende:
– Jag ska vara väldigt uppriktig nu. Han ska helt enkelt inte uttala sig offentligt, punkt. Jag är ledsen, det kanske inte var tvunget att sägas men jag är inte okey med sånt här beteende, sa Heigl till Access Hollywoods reporter efter galan.
– Jag skulle göra vad som helst för TR Knight. Han är min bästa vän.

Allt togs ytterligare till en ny nivå då TR Knight själv intervjuades hos Ellen DeGeneres i hennes talkshow i onsdags. Där skakade han bara på huvudet och sa att alla på inspelningsplatsen hörde vad Isaiah Washington sa och han inte vet vad han ska säga om Washingtons senaste utspel…

Som grädde på moset kräver nu amerikanska gayrättsorganisationen GLAAD att Washington tar tillbaka sin förnekan från Golden Globe-presskonferensen och gör offentlig avbön.
TV-Guides tv-serieguru Michael Ausiello går längre än så och kräver att Shonda Rimes kickar Isiaah Washington från ”Greys Anatomy” omedelbums.
Fortsättning lär följa…

Kolla in Isaiah Washingtons förnekande här

…och se intervjun med Katherine Heigl här

Publicerad: 2007-01-18 21:32:01