Melodifestival

QX QX QX QX QX

Det må vara en knapp månad kvar till Melodifestivalen 2007 tutar igång, men årets bästa SCHLAGER är redan ute och fiskar röster. Melodifestivalsfavoriten Linda Bengtzing har tillsammans med Markoolio släppt singeln ”Värsta schlagern” och den är allt vi vill att en klassisk schlager ska vara. Ni vet, sådana som steg för steg minskas i antal i Melodifestivalen, och som i år bara görs av After Dark och Anna Book.
”Värsta schlagern” är redan en snackis och kommer att slå de flesta av vinterns bidrag på fingrarna när schlagerdj:s landet över vänder plattor i vinter.
Introt är ”Världen utanför”, refrängen klingar ”Lyssna till ditt hjärta” och allt kryddas med Alcazarhandklapp, ”Idag & imorgon”-slå-med-handen-i -luften och ett maffigt Abba-piano. Alltihop löjligt oemotståndligt.
Texten må en smula pajig men jag förlåter allt eftersom låten så charmigt omedelbart vädjar till mitt frusna schlagerhjärta. Texten om melodifestivalens alla klyschor är för övrigt allt som tramsiga Ann-Louise & Molle-schlagern ”Sluta” från 2002 ville vara men inte klarade.
Så, trots att Bengtzing inte är med i festivalen i år så är hon min schlagerdrottning även detta år.

Bonusfakta: ”Värsta schlagern” höll nästan på att ta sig med i Melodifestivalen 2005 och är skriven av kvartetten Henzel, Euren, Arn & Euren som även varit delaktiga i schlagers som ”One step closer”, ”15 minuter” och inte minst ”En gång för alla”.

Köp den
här

Publicerad: 2007-01-11 14:47:46