Under andra halvan av 2006 var det på kort tid tre nya Hollywood-personligheter som kom ut öppet som homosexuella.
I tidningen People berättade den 19 oktober T.R. Knights att han är gay:
– Då jag föredrar att ha mitt privatliv för mig själv, så hoppas jag att det faktum att jag rä gay inte nu ses som den est intressanta delen av mig, sa han.
33-årige T.R Knights spelar den lite töntige George O’Malley i sjukhus-serien Grey’s Anatomy som sänds tisdagar på Kanal 5.
Även Neil Patrick Harris kom ut i höstas. Den 3 november berättade han för People att han är ”en mycket nöjd gay man” Harris som också är 33 år, spelar Barney Stinson i CBS-komediserien ”How I Met Your Mother”. Serien visas på TV3. Han har även spelat Peter Parker i TV-serien Spindelmannen.
Den tredje kändisen som kom ut 2006 var Lance Bass, före detta medlem i bandet N’ Sync. Till People berättade han i slutet av juli att han lever i en ”mycket stabil” relation med en man.
– Allmänheten reagerar inte negativt på att dessa skådespelare kommer ut och de slutar inte se deras program, säger den öppet homosexuelle producenten Paul Colichman till Los Angeles Daily News.

En annan tydlig trend är att öppet lesbiska har allt större framgång i den amerikanska mediaindustrin, menar Los Angeles Daily News.
Sarah Paulson tävlar om en Grammy för NBC-dramat ”Studio 60 on the Sunset Strip”, Jane Lynch spelar i ”Boston Legal” och andra som nämns som framgångsrika öppna flator är Rosie O’Donnell, Ellen DeGeneres liksom hennes partner Portia DeRossi.

http://www.dailynews.com/news/ci_4960653

Källa: Läs hela artikeln

Publicerad: 2007-01-07 17:41:41